Marolo Grappa di Brunello Doppio Fusto

50 CL
42 %

Smagsnoter

Vanilje
Orangenoter
Chokolade
3 af 5
Smag / Krop / Fylde
2 af 5
Sødme
 Udsolgt online

329,00 DKK


  • Leveringtid Ikke tilgængelig
  • Fragtfri levering Køb for min. 500,-
  • Afhent gratis i vores butikker
Download produktbillede

Beskrivelse

Marolo Grappa di Brunello Doppio Fusto er en lagret grappa, lavet på druen Sangiovese fra DOCG’en Brunello di Montalcino. Grappaen er en del af Marolos ”Doppio Fusto” serie, som omfatter 3 grappaer med en ”dobbelt” fadlagring: både på egetræsfade og fade af kastanjetræ. Den er tappet ved 42% alkohol og er ikke tilsat karamelfarve eller andre tilsætningsstoffer.
Farve: Let rav.
Duft: Vanilje, mandel og syrlig chokolade.
Smagsnoter: Smagen er fyldig, med noter af appelsin, druer og let vanilje.

Serveringsforslag: Nydes rent, perfekt som digestif.

Specifikationer

Fadlagring: Egetræsfade
Fadlagring: Kastanjefade
Produkttype: Grappa
Alkohol %: 42
Land: Italien
Number: 50551410
Egne produkter: Yes

Producent

Marolo

Distilleria Santa Teresa er grundlagt af Paolo Marolo i 1977. Siden da har Marolo haft hovedsæde i Alba og i de omkringliggende områder Langhe, Monferrato og Roeros rullende bakker ligger nogle af verdens bedste vinmarker. De berømte vine som Barolo og Barbaresco, som fødes her og leverer kvaset til grappaen fortjener, at destillatøren viser dem den behørige respekt. Hos Marolo vil man gerne være loyale og tro mod vinmarkens ånd; bevare druernes karakter i grappaen snarere end at udrydde den. Langsom, nænsom destillation af helt frisk druekvas i vandbadsopvarmede kedler, ét destillationsapparat til røde druer, og ét til grønne, bevarer så meget af druernes aroma som muligt.

I lang tid blev grappa drukket ulagret, men i 1980 lagde Marolo den første grappa på fad. Eller rettere: de ”glemte den med vilje”, som etiketten bekendtgjorde. Denne Grappa di Barolo, som havde hvilet i små fade af akacietræ, startede en revolution i grappa-verdenen. I dag er Marolo stadig pionerer indenfor lagring og nogle af grappaerne hviler i 5, 10, 20 eller flere år inden de flaskes – det afhænger naturligvis af, hvad den pågældende grappa er bedst tjent med. Jo mere fadlagring, desto flere noter af vanilje og krydderier, men det sker ofte på bekostning af de primære aromaer: de aromatiske, florale, frugtige noter fra druekvaset.

I 1989 lavede Marolo den første ”single vineyard”-destillation, en sjælden type grappa, de stadig producerer. Udover grappa laver Marolo desuden diverse likører og en klassisk, piemontesisk amaro.

Distilleria Santa Teresa, Fratelli Marolo s.r.l. Corso Canale 105/1 Alba (CN) Italy

Se hele Marolo's udvalg

 Udsolgt online

329,00 DKK


  • Leveringtid Ikke tilgængelig
  • Fragtfri levering Køb for min. 500,-
  • Afhent gratis i vores butikker

Andre har også set på

Ofte købt sammen med