Sauvignon Blanc

Se vores udvalg af Sauvignon Blanc-vin her...

Bodegas La Purísima => Bruno Andreu => Chateau du Cléray-Sauvion => Domaine des Brosses => Elephant Hill => Paul Sapin => Vandenberg Wines => False => False => Arneis => Chardonnay => Chenin Blanc => Gewürztraminer => Grechetto => Grauer Burgunder => Grüner Veltliner => Macabeo => Pinot Blanc => Muscadet => Pinot Noir => Muscat => Pinot Grigio => Pinot Gris => Riesling => Sauvignon Blanc => Sylvaner => Semilion => Viognier => Verdejo => Trebbiano di Romagna => Viura => Weisser Burgunder => Verdicchio => False => True => Australien => Frankrig => New Zealand => Spanien => Hawke's Bay => Limestone Coast => Loire => Pays d'Oc => Yecla => 2018 => 2019 => 2020 => yes =>
Alle priser er inkl. moms

Alles yndlingshvidvin!

Sauvignon Blanc er en lækker og aromatisk hvidvinsdrue, som sammen med Chardonnay er en af de mest populære grønne druesorter i verden. Druen har i et godt stykke tid været på mode med din høje syre og friskhed - En rigtig crowd pleaser!

Druesorten står bag særdeles populære som Poilly-Fumé og Sancerre fra Loire, men dyrkes faktisk næsten overalt i verden i dag - Og det kan vi takke den store succes som druesorten særligt har opnået i  New Zealand, selvom den faktisk først blev plantet der for første gang i 1972.

Hvad er en “aromatisk druesort”?

Nogle druesorter smager og dufter af mere end andre sorter. Sauvignon Blanc er en af de sorter, der i mindre grad afspejler i sin smag, hvor den er dyrket, og hvordan den er fremstillet, da det er en drue med intense dufts- og smagsnoter.

Nogen vil måske mene at en aromatisk vin er parfumeret. Druen frugtkød har en kraftig duft og smag af hyldeblomst, citrus og stikkelsbær, og aromaen er faktisk så intens, at smagen i mindre grad afhænger af det klima og terroir, hvor den er dyrket. 

Selvom druen har disse let-genkendelige karaktertræk, som går igen uanset hvor vinen er fra, så har de Franske udgaver en tendens til at være mere vegetale med et hint af græs eller urter, mens de New Zealandske udgaver kan have mere tropiske indslag og have smag og duft af stenfrugt. 

Vidste du…?

‘Sauvignon’ betyder ‘vild’ på fransk, mens ‘blanc’ betyder ‘hvid’.

Cabernet Sauvignon er opstået som en krydsning mellem Cabernet Franc og Sauvignon Blanc. 

Udover i tørre hvidvine anvendes Sauvignon Blanc også i de klassiske søde vine fra Bordeaux sammen med Sémillon.

Sauvignon Blanc til maden

Nogen vil måske mene, at Sauvignon Blanc er en sommervin, der fungerer bedst som en aperitif på terrassen på en varm dag, men vinen er fantastisk en spændende madvin med masser af muligheder!

Druen besidder en helt særlig urteagtig karakter, der betyder at vinen faktisk passer enormt godt sammen med retter, hvor grønne urter er i spil. Prøv eksempelvis at server den til salat eller en lækker sommerret med kylling eller kalkun. Fisk og skaldyr er også en åbenlys ledsager.

Bliver man i tvivl om, hvordan man sammensætter vin og mad, kan man altid overveje, hvor den bestemte vin stammer fra, og hvad man typisk spiser dér. Her er der tale om en fransk druesort, der oprindeligt stammer fra Loire. Så måske skal du nyde din Sauvignon Blanc- vin til en frisk omgang chevre chaud!

Alternativer til Sauvignon Blanc

Har du opdaget, at du er særligt glad for de friske og florale hvidvine, så er der en masse druesorter, som du kan udforske!

Prøv eksempelvis Pinot Gris/Pinot Grigio, spansk Albarino, eller Grüner Veltliner fra Østrig, der alle har en blomstret, velduftende karakter.

Søger du en frisk og elegant, liflig madvin, så er Chablis fra Bourgogne et rigtig godt bud, som en Sauvignon Blanc-elsker bestemt kan få stor glæde af!