Tips & artikler

Hvad skal du drikke til Risalamande?

13.12.2021 Trænger du til nogle alternativer for at bryde traditionerne? Vi har fundet 6 gode alternative forslag du kan nyde til din Risalamande.

Den lille guide til snaps og akvavit

08.11.2021 Hvad er forskellen på snaps og akvavit? Hvad er forskellen på den danske, den norsk og den svenske? Og hvad skal du vælge til sild og flæskesteg? Læs vores mini-guide og bliv klædt på til julefrokosten!

Defekt eller karakter?

29.09.2021 Er det meningen, at vinen skal smage sådan her? Diskussionen om, hvorvidt en vin er defekt eller blot har masser af personlighed og karakter, kan til tider gå hedt for sig. Ikke mindst i takt med, at tendensen til at producere vine med så lidt intervention som muligt har grebet om sig.

Et udvalg af drinks og cocktails med rom

29.09.2021 Vores mentale billede af rom er så tæt forbundet med tropiske sandstrande, at vi næsten tager det for givet, at rom danner basis for en million eksotiske cocktails. Alligevel er det en lille håndfuld klassikere, som synes at dominere den kollektive cocktailbevidsthed. Mojitoen, Piña Coladaen og særligt neoklassikeren Dark n’ Stormy. Men rom kan meget, meget mere. Vi har lavet en liste over nogle af vores foretrukne cocktails med rom, både (gode) gamle travere og de lidt mere obskure.

Når et sherryfad ikke er et sherryfad

29.09.2021 Advarsel: nørdet indhold! Det er interessant, at mens forbruget af sherry er næsten på et all time low, er en særlig type whisky, de såkaldte sherry bombs, mere populær end nogensinde. Begrebet dækker typisk over whisky, som er kraftigt præget af den vin, der har ligget på fadet inden der kom spiritus på.

Vin og mad, episode 1

29.09.2021 I butikken får vi ofte spørgsmål om hvilken vin, man skal drikke til en specifik ret. Det er altid en spændende udfordring, som vi gerne tager op , for det glæder os at vide, at kunden kommer hjem med en god kombination. I denne artikel vil vi gerne gå lidt mere i dybden med hvilke tanker, der går gennem hovedet på os inden vi anbefaler en vin.

9 Flasker til at Kickstarte Hjemmebaren

29.09.2021 Cocktailbølgen er de seneste par år skyllet ind over Danmark, og i dens frodige kølvand popper barer frem som paddehatte på en våd græseng. Særligt i de større byer er vi forkælede – i Aarhus og København kan man næsten ikke sparke sig frem for hjemmelavede tinkturer og skinnende, japanske shakers. Nu er cocktailen også begyndt at sive ud i de danske stuer, for selvom det altid er en fornøjelse at lægge sin tørst i hænderne på en dygtig bartender, er det ikke altid, det er praktisk eller økonomisk forsvarligt.

Rundt om Ping - en kort historie om Juuls' prestige-aftapning

29.09.2021 Det skal siges med en vis andægtighed. "Ping"… et ord omgærdet af mystik, alene lyden af hvilket kan få tænderne til at løbe i vand og tegnebøger til spontant at springe ud af bukselommen på spiritusnørder verden rundt. Men hvad er Ping-serien, og hvorfor fortjener den plads i dit allerede svulmende barskab? I denne artikel får du hele historien, der gemmer sig bag vores elskede ”prestige”-aftapninger.

Top 10 Whiskymærker

29.09.2021 Hos Juuls er der ingen flasker der er tilfældige og ingen der er overflødige. Vi betragter vores sortiment som en portfolio af det bedste, spiritusverdenen kan præstere – inden for alle prisklasser.

En pilgrimsrejse mod skyerne og den autentiske rom

29.09.2021 De fleste forbinder nok Mexicos spirituøse side med tequila og mezcal, men verden er også så småt ved at få øjnene op for den sukkerrørsspiritus, man i mange generationer har produceret i Oaxacas bjerge. Et af de bedste eksempler hedder Paranubes, og den følgende tekst er skrevet efter en rejse til destilleriet i maj 2019.

1 2