Lange Winery

Pinot Noir & Chardonnay fra hjertet af Dundee Hills, Oregon

Se vinene her

Don og Wendy Lange grundlagde Lange Winery i 1987 i hjertet af Dundee Hills, Oregon. Det har altid været Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Gris, som var kernen hos Lange, og særligt indenfor Pinot Gris betragtes Lange som en pioner; de lavede nemlig USAs første fadgærede Pinot Gris – en vaskeægte ”benchmark bottling” i den amerikanske vinhistorie ifølge Wine Spectator. Siden da har man dog ikke hvilet på laurbærrene, men udviklet sig til et af Oregons fineste vinhuse.
Hos Lange Winery har man 3 ting i fokus: ”balance, structure and texture”. Disse tre kvaliteter har været idealet for vinene siden den første årgang i 1987 – og de 3 ord har Jesse Lang fået indprentet som mantra lige siden han var helt lille og tjente sine lommepenge ved at rive ukrudt op i markerne. Jesse er i dag head winemaker, men farmand har stadig en hånd på roret og duoen Jesse og Don har sammen ført Lange Winery ind i en gylden alder, hvor vinene ikke bare er bedre end nogensinde, men også mere bæredygtige. De mere end 60 acres med vinstokke tæller tre ”estate vineyards”, der har den højeste certificering indenfor bæredygtigt vinbrug i USA (Low Input Viticulture and Enology), Salmon Safe-certificeringen - og så tapper Lange i flasker af ECO Series-glas.

Hvad er det med den flue?

Udover vin har Don Lange en anden passion: naturen og fluefiskeri. Den tid, han ikke tilbringer i vinmarken, kan man finde ham i Oregons canyons eller de brusende floder med en fiskestang i hånden. Derfor er fluen valgt som motivet på etiketterne; en lille hommage til den utrolige natur som inspirerer arbejdet i marken.

 

Don og Wendy Lange grundlagde Lange Winery i 1987 i hjertet af Dundee Hills, Oregon. Det har altid været Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Gris, som var kernen hos Lange, og særligt indenfor Pinot Gris betragtes Lange som en pioner; de lavede nemlig USAs første fadgærede Pinot Gris – en vaskeægte ”benchmark bottling” i den amerikanske vinhistorie ifølge Wine Spectator. Siden da har man dog ikke hvilet på laurbærrene, men udviklet sig til et af Oregons fineste vinhuse.
Hos Lange Winery har man 3 ting i fokus: ”balance, structure and texture”. Disse tre kvaliteter har været idealet for vinene siden den første årgang i 1987 – og de 3 ord har Jesse Lang fået indprentet som mantra lige siden han var helt lille og tjente sine lommepenge ved at rive ukrudt op i markerne. Jesse er i dag head winemaker, men farmand har stadig en hånd på roret og duoen Jesse og Don har sammen ført Lange Winery ind i en gylden alder, hvor vinene ikke bare er bedre end nogensinde, men også mere bæredygtige. De mere end 60 acres med vinstokke tæller tre ”estate vineyards”, der har den højeste certificering indenfor bæredygtigt vinbrug i USA (Low Input Viticulture and Enology), Salmon Safe-certificeringen - og så tapper Lange i flasker af ECO Series-glas.

Hvad er det med den flue?

Udover vin har Don Lange en anden passion: naturen og fluefiskeri. Den tid, han ikke tilbringer i vinmarken, kan man finde ham i Oregons canyons eller de brusende floder med en fiskestang i hånden. Derfor er fluen valgt som motivet på etiketterne; en lille hommage til den utrolige natur som inspirerer arbejdet i marken.