Whisky fra Taiwan

Kavalan Whisky => False => False => Australien => Canada => Danmark => Frankrig => Holland => Indien => Irland => Island => Japan => Mexico => Nord Irland => Tyskland => USA => Østrig => Skotland => Storbritanien => Sverige => Taiwan => False => Whisky - Single Malt =>
Alle priser er inkl. moms

Whisky fra Taiwan

Taiwan har ikke nogen synderligt lang tradition for whisky, sådan som fx Japan har. Det ældste destilleri er Kavalan, som startede produktionen i 2005. Måske er du også stødt på whisky fra Nantou Distillery, som teknisk set er ældre som destilleri, men de begyndte først på whisky i 2008.

 Det er dog som regel Kavalan Distillery, der løber med overskrifterne. Faktisk er det på rekordtid blevet én af de helt store stjerner, og vinder medaljer og priser i både øst og vest – bogstaveligt talt.

Noget af det, der gør Kavalan unik, er klimaet og miljøet omkring destilleriet. Vandet til produktionen er smeltevand fra det nærliggende Snow Mountain. De varme temperaturer giver en svimlende høj årlig fordampning på hele 10-12%. Det er altså en angel’s share der er 4 gange så stor som i Skotland! På lageret, hvor der kan blive 42 grader på en varm dag, er fadene surret sammen på grund af risiko for jordskælv. Klimaet bevirker, at whiskyen er moden næsten ingen tid – master blenderen har selv udtalt, at han nogle gange synes en Kavalan kan peake når den er kun 2 år gammel – og det er vel at mærke før den må kaldes whisky i EU.

For nyligt har man udvidet destilleriet, så man kan følge med den enorme efterspørgsel. Dermed er Kavalan ét af verdens 10 største maltwhiskydestillerier målt på kapacitet.