Rom fra Haiti

Clairin og mere

Clairin => Velier S.p.A => False => False => Australien => Barbados => Barbados & Venezuela => Barbados/Guyana => Barbados/Guyana/Jamaica => Barbados/Jamaica => Barbados/Jamaica/Trinidad => Barbados/Mauritius/Fiji => Barbados/Trinidad/Guyana => Barbados/Trinidad/Jamaica/Guyana => Belize => Brasilien => Cape Verde => Caribien => Colombia => Costa Rica => Cuba => Danmark => Den Dominikanske Republik/Venezuela => Dominikanske Republik => Ecuador => El Salvador => Fiji => Frankrig => Ghana => Grenada => Guadeloupe (Frankrig) => Guatemala => Guatemala/Belize => Guyana => Haiti => Holland => Indien => Indonesien/Jamaica/Trinidad/Reunion => Guatemala/Trinidad/Barbados/Guyana => Jamaica => Madagaskar => Japan => Martinique (Frankrig) => Nicaragua => Mexico => Panama => Paraguay => Peru => Reunion (Frankrig) => Seychellerne => Santa Lucia => Sydafrika => Thailand => Trinidad => USA => Venezuela => Venezuela/Nicaragua => Vietnam => Østrig => Port-au-Price => False =>
Alle priser er inkl. moms

Rom fra Haiti

Haiti er ét af de lande i verden med flest destillerier pr kvadratmeter. At lave rom er ikke noget stort, industrielt foretagende, men en baghavegesjæft, der er del af kulturen. Og særligt vigtig er en romtype, der kaldes clairin. Den er altid til stede ved fejringer, ofte ved begravelser og spiller også en rolle i voodoo-ritualer.

Clairin er Haitis native spirit. På mange måder minder den om Rhum Agricole, men clairin er alligevel helt sin egen. Det giver sig selv, at når der findes over 500 små destillerier på Haiti, så er der mange måder at gøre tingene på. Typisk laves clairin på frisk sukkerrørssaft – det gør fx Sajous og Casimir, men til tider også på saft indkogt til sirup, som ved La Rocher og SonSon. Der tilsættes ikke gær – i stedet gærer saften spontant, inden den destilleres på hjemmebyggede destillationsapparater. Normalt vandes clairin ikke ned efter destillationen. Først for nyligt er det blevet muligt at finde clairin uden for Haiti, og romnørder verden over kan nu rejse ud i det nye smagsunivers, clairin har åbnet – for det findes ikke noget andet sted. Nok er clairin en slags rom, men smagen er helt unik.