Rødvin fra Australien

Se vores udvalg af australsk rødvin her...

Rymill Coonawarra => Paul Sapin => Vandenberg Wines => False => False => Australien => Canada => Danmark => Europa => Frankrig => Italien => Portugal => Spanien => New Zealand => Sydafrika => Tyskland => Usa => Østrig => False => Cabernet Sauvignon => Pinot Noir => Shiraz => Syrah => Limestone Coast => South East Australia => Coonawarra => 2018 => 2017 =>
Alle priser er inkl. moms

Fra koloni til vinland

i 1788 ankommer Australiens første guvernør, Arthur Philip, med den første flåde med straffefanger fra storbritannien, som koloniserede kontinentet og straks begyndte at dyrke vin!

Den moderne vinhistorie begyndte ikke før midten af 1900-tallet, hvor flere opfindelser gjorde Australien til en vinmagt: Introduktionen af rustfrie ståltanke i kæmpestørrelse, temperaturkontrollerede alkoholgæringer, samt nyetableringer af køligere områder, hvor vinene fik mere syre. Samtidig begyndte man at høste om natten for at sikre sig bedre druemateriale til vinificeringen.

Australien som vinland

Australien har i løbet af bare nogle årtier lykkedes med at etablere sig som et af de mest trengangsrige vinlande i verden. Australien har været en drivende kraft i udviklingen inden for vinfremstilling. Dette skyldes dels, at staten har satset på at udvikle vinindustrien, bl.a. ved at støtte uddannelse og forskning. New Zealand’s vinindustri har haft et nært samarbejde med Australien. Mens der i Australien har været meget fokus på udvikling inden for vinfremstilling har fokus på New Zealand været mere på selve arbejdet i vinmarken.

I 1996 introducerede man den såkaldte ‘Strategy 2025’, hvor et af fokuspunkterne var at skabe et eksportmarked og øge salget af australske vine. Målet blev dog allerede nået i 2005, men desværre havde fokus været på simplere vine - Et marked som er svært at tjene penge på grundet de pressede priser.

I Australien må man både kunstvande og tilsætte tanniner og syre, hvilket betyder at man med stor nøjagtighed har kunne producere vine med stor appeal til det brede publikum, men desværre betyder det også at meget fokus har været på kommerciel vin uden særlig karakter. 

“Brand Australia”

Heldigvis er der sideløbende og efterfølgende en række dygtige vinproducenter, der har sat kvalitet over kvantitet - Netop disse vinmagere sætter stor fokus på druekvalitet og det enkelte vinområdes karakteristika, og fremstiller noget af det ypperste inden for moderne vinproduktion i dag. Især vinmagerne fra Barossa Valley fremstiller store rødvine med saft og kraft og fylde, men med en bevidst elegance, som sagtens kan tage kampen op med den internationale elite. 

Vi hos Juul’s Vin & Spiritus er meget stolte af vores samarbejde med Rymill Winery fra Coonawarra, som er dedikeret til at fremstille bæredygtige vine i det kølige klima langs Limestone Coast.

De vigtigste druesorter

Australien har en landmasse, som er større end USA’s, og større snedækkede områder end Schweiz, hvilket gør det svært at generalisere klimaet. Der er tale om et enormt varieret terroir, som giver rigtig mange muligheder for kreativ vinfremstilling.

Kendetegnende er dog de mest anvendte druer, som for rødvin er Shiraz, Cabernet Sauvignon, Merlot og Pinot Noir, og for hvidvin er Chardonnay, Riesling og Sauvignon Blanc.