Rødvin fra Tyskland

Se vores store udvalg af rødvine fra Tyskland her...

Jean Stodden, The Rotweingut => Weingut Gabel => Weingut Graf Neipperg => Weingut Maibachfarm => Weingut St. Antony => Weingut St. Remigus => Weingut Stallmann Hiestand => Weinhaus Heger => False => False => True => Australien => Canada => Danmark => Europa => Frankrig => Italien => New Zealand => Portugal => Spanien => Østrig => Sydafrika => Tyskland => Usa => False => yes => Blaufränkisch => Lemberger => Pinot Noir => Spätburgunder => Syrah => Ahr => Baden => Pfalz => Rheinhessen => Württemberg => 2015 => 2012 => 2019 => 2016 => 2014 => 2017 => 2018 =>
Alle priser er inkl. moms

Tysk rødvin

Tyskland har længe været et vinland i forandring, og produktionen af tysk rødvin er (måske på grund af klimaforandringerne) i den grad på vej op! En anden markant ændring er den tyske hvidvinsstil, der i mange år har bevæget sig over mod de mere tørre vine.

De røde vine fra Tyskland har altid stået lidt i skyggen af de hvide vines succes, hvilket er helt ufortjent, da tyskerne faktisk laver nogle fremragende rødvine!

Udover den globale opvarmning er det især nye teknologi og forbedrede teknikker, der har forbedret kvaliteten af rødvinsproduktionen i dette land med koldere klima inden for de sidste 30 år.

De største og mest kendte vinregioner er Mosel, Rheingau, Rheinhessen, Pfalz og Baden, som ligger nord eller øst for Alsace i Frankrig.

Hos Juul’s Vin & Spiritus specialiserer vi os i de tyske vine, og vi har et fantastisk udvalg rødvine fra nogle af Tysklands topproducenter - bl.a. Weingut Stallmann Hiestand, Weingut Maibachfarm, Jean Stodden, Weingut Gabel og Graf Neipperg.

Prisvenlige alternativer til rød Bourgogne-vin

Fordi det er et svært klima at modne rødvinsdruer i, gør vinmagerne sig også mere umage, hvilket betyder en seriøs og fokuseret produktion og derfor rødvine af bedste kvalitet!

I Tyskland laver man nogle  elegante, saftige og mineralske Pinot Noir-vine, som i mange tilfælde kan hamle op med de stærkt eftertragtede vine fra Bourgogne.

Tyskland som vinland

Tyskland er det nordligste land, som i større omfang producerer kvalitetsvin i Europa. Trods det køligere klima danner de varmebærende floder, skråningerne med den gode soleksponering og den stenede jordbund, der holder på varmen, grundlag for vinproduktionen i store dele af Tyskland. 

Tyskland gennemgik et større omstruktureringsprojekt, hvor mere end halvdelen af vinlandskabet forandredes - Vinstokke blev revet op og byttet ud med nyere sorter, og i begyndelsen af 1990’erne var mindre end 20 % af alle tyske vinstokke ældre end 20 år som følge heraf.

De vigtigste druesorter

Spätburgunder (Pinot Noir) er landets tredjevigtigste drue og beplantningerne af denne øges så drastisk, at den formodentlig i nærmeste fremtid vil være den næstmest plantede sort efter hvidvinsdruen Riesling.

Dornfelder er landets mest vellykkede krydsning. Andre vigtige druer er Schwarzriesling (Pinot Meunier), Lemberger (Blaufränkisch/Kékfrankos), Portugieser og Trollinger.

Klassificering

Det mest simple kvalitetsniveau er ‘Deutscher Wein’ (tidligere Tafelwein), som er vin uden oprindelsesbetegnelse. Enklere vine med geografisk oprindelse kaldes ‘Deutscher Landwein’. Omkring 95% af al tysk vin tilhører en af de to kategorier ‘Qualitätswein’ eller ‘Prädikatswein’, som begge udgør det øverste niveau i vinlovgivningen. 

‘Qualitätswein’ udgør ca. 60 % af den samlede produktion. Vinene skal komme fra en af de 13 regioner (anbaugebiete), have en mostvægt mellem 51 og 72° Oechsle samt alkoholniveau på mindst 7 vol.-%.

‘Prädikatswein’ udgør ca. 35 % af den samlede produktion og skal ligeledes komme fra en af de 13 regioner (anbaugebiete). Der er seks ‘Prädikater’, som viser hvor høj mostvægten var ved høst, og dette bliver angivet på etiketten. Prädikaterne er; Kabinett, Spätlese, Auslese, Beerenauslese, Eiswein og Trockenbeerenauslese.