Rødvin fra Californien

Se vores udvalg af californisk rødvin her...

CADE Estate Winery => Carlisle Winery & Vineyards => Jamieson Ranch Vineyards => Odette Estate Winery => PlumpJack Estate Winery => Scotto Family Cellars / Eagle Rock Vineyards => False => Alicante-Bouschet => Cabernet Franc => Cabernet Sauvignon => Mourvédre => Pinot Noir => Petit Verdot => Petite Syrah => Syrah => Zinfandel => False => True => USA => Ahr => Alsace => Baden => Beaujolais => Bordeaux => Bordeaux => Bourgogne => Cadiz => Californien => Castilla y León => Central Otago => Cotes du Rhone => Danube Delta => Hawke's Bay => Languedoc => Loire => Lombardiet => Mendoza => Marche => Marlborough => Katalonien => Mclaren Vale => Møn => Napa => Ontario => Oregon => La Mancha => Pays d'Oc => Niederösterreich => Piemonte => Rioja => Pfalz => Sierra de Salamanca => Puglia => Rheingau => Rheinhessen => Rhone => Somontano => Ribera del Duero => Teirra de Castilla => Toscana => Weinviertel => Umbrien => Western Cape => Württemberg => Utiel-Requena D.O.P => Veneto => Vin de Pays => Vin de Pays D'Oc => Washington => False => 2011 => 2016 => 2018 => 2019 => 2020 => 2021 => 2017 =>
Alle priser er inkl. moms

Californien

Hos Juul’s Vin & Spiritus har vi et kæmpe udvalg af kvalitetsvine fra Californien fra nogle af USA’s top-producenter - bl.a.Carlisle Winery og Jamieson Ranch Vineyard.

USA’s absolut vigtigste vinregion

De første vinstokke blev plantet i Californien i 1800-tallet af spanske kolonister. Dengang skulle vinen udelukkende anvendes til religiøse formål. Formålet fik dog noget af en drejning, da Guldfeberen ramte i 1900-tallet, og nye tilflyttere strømmede til. Hermed opstod et nyt vinmarked.

I dag er Californien uden sammenligning USA’s vigtigste stat, når det kommer til amerikansk kvalitetsvin.Washington State anses for at være USA’s næstvigtigste vinregion herefter. Californien står faktisk for hele 85-90% af al vin produceret i USA. Her produceres generelt tætte vine med moden frugt, men som en afspejling af det amerikanske samfund laves dog stort set alle vintyper og -stilarter her.

Klima

Modsat hvad man måske skulle tro, så er det i mindre grad klimaforskellene fra nord til syd, som er afgørende, men derimod forskellene mellem kysten og fastlandet. Californien har grundlæggende et tørt og varmt middelhavsklima, som påvirkes kraftigt af bjergkæderne mod øst og de svale stillehavsstrømme i vest. Det er et stabilt, men samtidig mangfoldigt klima med bjerge, tåge, lange kystlinjer, brændende tørke og frugtbare dale.

North Coast er det område, som har flest af de klassiske vinregioner - Eksempelvis Napa Valley og Sonoma Valley, som begge laver nogle af USA’s mest eksklusive og bedste vine. Klimaet her påvirkes især af de kølige havstrømme og tågen over San Pablo Bay. I Carneros, som er et af de mere kølige områder I North Coast, laves faktisk nogle glimrende mousserende vine.

De vigtigste druer

Mere end 100 druesorter dyrkes i Californien - Herunder franske, italienske og spanske sorter, men også hybriddruer og endda helt nye sorter.Californien er dog mest kendt for sin Cabernet Sauvignon, Merlot, Sauvignon Blanc og sin “egen nationalsort” Zinfandel. Her produceres faktisk også en del vine på Syrah. Nær kystområderne og i de køligere egne trives Pinot Noir og Chardonnay særdeles godt.

Californisk rødvine med Europæiske forbilleder

Der er gennem tiderne eksperimenteret meget med vinstilene blandt de amerikanske vinproducenter - Så meget endda, at det faktisk er enormt svært at generalisere de Californiske rødvine.
Flere og flere producenter i Californien lader sig i dag inspirere af den gamle vinverden og dens lange, stolte tradition. Valget af druesorter er i høj grad inspireret af de franske, succesrige Bordeaux- og Bourgogne-vine. Det stabile californiske klima gør det nemt for druerne at modnes (til tider overmodnes). Dette er med til at få frugt og fylde i vinen, samt en højere alkoholprocent, der typisk ligger over de 13,5 vol-%.

Én ting er dog sikkert: Det er generelt ikke en udfordring at modne druer her, men amerikanerne er gået væk fra at lave fuldmodne, tunge frugtbomber, og fokuserer på at hæve ambitionsniveauet og anvende de nyeste fremstillingsmetoder. Vinene skal ikke bare smage af fuldmoden frugt. Den skal smage af håndværk og omtanke, og det er de ambitiøse vinmagere i Californien meget opmærksomme på!