Rødvin

Se vores udvalg af rødvin her

Aurelio Settimo => Bachelder Niagara => Bava => Boudreaux Cellars => Brash Higgins => Castello Romitorio => Carlisle Winery & Vineyards => Domaine Bourgogne-Devaux => Domaine Decelle & Fils => Domaine des Riottes => Elephant Hill => Goodfellow Family Cellars => HE Dausch => L'Ecole No 41 Winery => Jean Stodden => Lange Winery => Laurent Fayolle => Mamete Prevostini => Maison Capitain-Gagnerot => Milbrandt Vineyards => Norman Hardie Wines => Odette Estate Winery => Patricia Green Cellars => Woodward Canyon Winery => Va Piano Vineyards => Sleight of Hand Cellars => Weingut Dr. Heger => Weingut Maibachfarm => False => Alicante-Bouschet => Barbera => Cabernet Sauvignon => Nebbiolo => Sangiovese => Petite Syrah => Spätburgunder => Pinot Noir => Syrah => Tørret Nebbiolo => Tempranillo => Tinta de Toro => Zinfandel => False => Australien => Canada => Frankrig => New Zealand => Spanien => Tyskland => USA => Italien => Ahr => Baden => Bordeaux => Bordeaux => Bourgogne => Californien => Castilla y León => Hawke's Bay => Lombardiet => Mclaren Vale => Ontario => Pfalz => Oregon => Piemonte => Rhone => Toscana => Washington => False => yes => 2014 => 2010 => 2015 => 2011 => 2017 => 2016 => 2012 => 2018 => 2019 => 2021 => 2020 => 2022 =>
Alle priser er inkl. moms

Et bredt udvalg af rødvine fra hele verden

Hos Juul's Vin & Spiritus har vi et bredt udvalg af rødvine fra hele verden. Vi stræber efter at imødekomme enhver smag og at levere de bedste vine til prisen.

Hvorfor er rødvin rød?

Man skelner mellem hhv. blå og grønne druer. Drueskallen indeholder farvestoffer, tanniner og aroma. Det indebærer, at hvis man skal lave rødvin, skal man have fat i farvepigmenterne i de blå druesorter.

Til rødvinsproduktion lader man drueskallen være med under gæringen - Dette kaldes maceration. Ekstraheringen af farvepigmenterne fra drueskallerne farver vinen rød eller lilla. Typisk lader man også stilke og kerner være med under produktionen for at lave en mere kraftig rødvin. 

Til produktion af hvidvin anvendes oftest grønne druer, men man kan faktisk også lave hvidvin på de blå druer, hvis skallerne ikke inkluderes under gæringen. Dette kaldes Blanc de Noirs. Udtrykket er fransk og betyder hvidt af sorte. Det bruges især i Champagne.
En klar most giver altså en vin med lidt eller ingen farve.

Når man derimod skal lave rosévin har man typisk begrænset skalkontakt under gæringen, så man får en blidere eller kortere farveekstrahering.

Forskellige druer, forskellige smage

Hvert land har deres helt egen vinkultur, deres egne traditioner og dermed deres egen fortolkning af, hvordan druen skal komme til udtryk i vinen. Nogle klimaer er også bedre egnet til specifikke druer, mens andre druer trives overalt i verden!

Pinot Noir er en særligt populær drue over hele verden. Den er yderst eftertragtet og er formodentlig mest kendt fra Bourgogne. Vi har en særlig kærlighed for Spätburgunder, som denne drue kaldes i Tyskland.

Zinfandel har også en særlig plads i danskernes hjerter. Den kendes bedst fra Californien, men også er kendt som Primitivo i Italien - Ja, det er faktisk den samme drue.

Cabernet Sauvignon er en anden verdensomspændende drue, som kommer særligt godt til udtryk i de storslåede vine fra Bordeaux, men som også anvendes til mange af de bedste vine fra USA.

Kært barn har mange navne, og Syrah-druen er en af dem. I de Europæiske lande er den oftest kendt som ‘Syrah’, men i Australien kaldes den ‘Shiraz’ og er typisk en tungere og mere intens stil end eksempelvis vinene fra Rhone, som anses som komplekse, men mere elegante.

Rødvin til maden

Det er ikke altid nemt at vælge den rigtige vin til et måltid. Mad og vin sammensætning kan være en kunst, men der er et par tommelfingerregler, som man kan forholde sig til, når vinen skal spille sammen med maden.

Maden på tallerkenen skal så vidt muligt matche strukturen, aromaen og intensiteten i vinen. En god bøf kræver en kraftigere rødvin, mens en lettere ret som eksempelvis fisk eller fjerkræ er bedre akkompagneret af en knapt så dominerende rødvin. 

Det handler om at opnå balance i sin mad og vin sammensætning. Kan din ret imødekomme og bære rødvinens smagsnoter, syre og intensitet har du opnået en harmonisk sammensætning!