Rosévin

Verden ser bare lidt mere dejlig ud gennem et glas rosé!

Blandy’s Madeira => Chateau Routas => Charles Meras => Château Saint-Jean-Lez-Durance => Domaine Francois Millet => Domaine Jean Becker => Domaine des Brosses / Girard et fils => Hjelm Vingård => Mamete Prevostini => Patricia Green Cellars => Paul Sapin => Schlossweingut Graf Hardegg => Weingut Gabel => Weingut Leitz => False => False => False => Alkoholfri Vin => Aperitif => Champagne => Cider => Dessertvin => Frugtvin => Gløgg => Kirsebærvin => Mousserende vin => Montilla-Moriles => Madeira => Orangevin => Portvin => Marsala => Søde Vine => Rosevin => Rødvin => Vermouth => Sherry => Cabernet Sauvignon => Chardonnay => Cinsault => Garnacha => Grenache => Grenache Gris => Nebbiolo => Muscat a petits grains => Pinot Noir => Tinta Negra Mole => Rondo => Zweigelt => Europa => Frankrig => Danmark => Italien => Portugal => Spanien => Tyskland => USA => Østrig => Alsace => Loire => Madeira => Lombardiet => Niederösterreich => Møn => Oregon => Rioja => Pays d'Oc => Pfalz => Rheingau => provence => Vin de Pays => 2020 => 2021 => 2022 => 2023 => yes =>
Alle priser er inkl. moms

Et bredt udvalg af rosévine

De bedste rosévine til de lune sommeraftener, til strandturen eller til havefesten finder du lige her!

Hos Juul's Vin & Spiritus har vi et bredt udvalg af rosévine fra bl.a. Frankrig, Italien, Tyskland, Østrig og USA. Vi stræber efter at imødekomme enhver smag og at levere de bedste vine til prisen. Når vejret inviterer til det, sørger vi for at der er rigeligt med rosévin på køl!
Farve- og smagsmæssigt kan der være stor forskel på rosévinene, og vi har, med vores udvalg fra hele verden, lidt til enhver smag. Uanset om du er til sødmefulde, frugtige vine, eller om du foretrækker en knastør og frisk rosé, så er du hermed dækket ind!

Sådan får roséen sin smukke farve

Rosévin er ikke en blanding af rødvin og hvidvin, som mange går og tror. Ligeledes er det heller ikke en kombination af blå og grønne druer, der er årsagen til den lyserøde farve.

Rosévin fremstilles på rødvinsdruer, og ligesom ved rødvinsproduktionen, ekstraheres den røde farve fra skallerne på de blå druer. Til rødvinsproduktion lader man drueskallen være med under gæringen - Dette kaldes maceration. Ekstraheringen af farvepigningerne fra drueskallerne farver vinen rød. 

Når man laver rosévin er skalkontakten dog begrænset, og drueskallerne er kun med under gæringen i nogle få timer og op til er døgn. Jo længere skindet ligger i vinen, desto mørker farve får den. Når vinen har fået den rigtige farve og den ønskede intensitet, fjernes drueskallerne og vinen gærer herefter færdig.

Rosévin til maden

De lyserøde læskedrikke nydes ofte på terrassen og ved festlige lejligheder, men man skal ikke underkende dens evner som madvin!

Tør, frisk og let rosévin er en glimrende kompagnon til frokostbordet, sprøde salater og råmarineret fisk. Kraftigere og mere intense rosévine er klart at anbefale til krydrede retter, lyst kød eller grillet fisk. 

Halvsøde rosévine er oplagte som aperitif eller akkompagneret af en sød snack eller frisk frugt!