Whisky fra Campbeltown

Glen Scotia Distillery => Ian MacLeod Distillers => Gordon & Macphail => Springbank Distillery => False => False => True => Skotland => False => Whisky - Blended => Whisky - Single Malt =>
Alle priser er inkl. moms

Campbeltown Whisky

”The whisky capital of the world” eller ”the whiskiest place on earth”… som de mange kælenavne bevidner, blev Campbeltown engang betragtet som centrum i den skotske whiskyindustri. Byen ligger i det vestlige Skotland, på den lange tange kendt som Mull of Kintyre, der går næsten helt ned til Nordirland. I 1800-tallet var der over 30 destillerier, hvilket ikke er så lidt med halvøens diminutive geografiske areal i betragtning. Men tiderne skifter, og særligt tog første verdenskrig og forbudstiden i USA livet af mange destillerier i Campbeltown.

 I dag er der kun 3 tilbage – men hvilke 3! Springbank er nok det mest berømte; skoleeksemplet på et håndværksdestilleri, hvor man i øvrigt laver 3 forskellige profiler: Springbank, den røgede Longrow og den ikke-røgede Hazelburn. Under samme ejer finder man et andet og lige så småt destilleri: Glengyle/Kilkerran, som fyrede op for kedlerne for første gang i 2004. En populær historie fortæller, at ejeren af Springbank, Hedley Wright, åbnede Glengyle/Kilkerran for at matche de 3 destillerier, der på daværende tidspunkt lå i Lowlands. Der var nemlig snak i The Scotch Whisky Association om, at 2 destillerier var for lidt til at opretholde Campeltown som region, og at den derfor skulle indlemmes i Lowlands. Det var man ikke interesseret i hos Springbank. Ved at åbne et 3. havde man lige så mange som Lowlands, og kunne beholde sin status som officiel whiskyregion. I dag er der dog langt flere i Lowlands.

Glen Scotia er den 3. og sidste aktør i Campbeltown. Ligesom de 2 andre, laver de både røget og ikke-røget whisky.