Glen Scotia DistilleryIkonisk Campbeltown-whisky!

Glen Scotia ligger i Campbeltown i det sydvestlige Skotland. Området var i gamle dage kendt som verdens whiskyhovedstad, for stort set hele byen var involveret i produktionen eller salget (og uden tvivl konsum) af whisky. I dag ligger der kun 3 aktive destillerier: Springbank, Glengyle (Kilkerran) og Glen Scotia, men Campbeltown har alligevel stadig ry for at være the whiskiest place in the world. Her har det lille destilleri, som kun er en lille smule større end Springbank, lavet whisky siden 1832, dog med mange afbrydelser undervejs. I dag ejes det af Loch Lomond Group, og destilleriet har produceret kontinuerligt siden 1999, men ikke på fuld kapacitet. Så sent som 2011, hvor whisky-boomet allerede var godt i gang, lavede Glen Scotia kun 130.000 liter, selvom kapaciteten er på omkring 800.000. Mon ikke de har sat produktionen lidt i vejret nu? Vi håber det!

Stilen er medium-fyldig og salt, til tider med besøg af små, flygtige røgpust. Glen Scotia laver nemlig både urøget og medium-røget whisky, dog med det overvejede fokus på det førstnævnte.

Glen Scotia ligger i Campbeltown i det sydvestlige Skotland. Området var i gamle dage kendt som verdens whiskyhovedstad, for stort set hele byen var involveret i produktionen eller salget (og uden tvivl konsum) af whisky. I dag ligger der kun 3 aktive destillerier: Springbank, Glengyle (Kilkerran) og Glen Scotia, men Campbeltown har alligevel stadig ry for at være the whiskiest place in the world. Her har det lille destilleri, som kun er en lille smule større end Springbank, lavet whisky siden 1832, dog med mange afbrydelser undervejs. I dag ejes det af Loch Lomond Group, og destilleriet har produceret kontinuerligt siden 1999, men ikke på fuld kapacitet. Så sent som 2011, hvor whisky-boomet allerede var godt i gang, lavede Glen Scotia kun 130.000 liter, selvom kapaciteten er på omkring 800.000. Mon ikke de har sat produktionen lidt i vejret nu? Vi håber det!

Stilen er medium-fyldig og salt, til tider med besøg af små, flygtige røgpust. Glen Scotia laver nemlig både urøget og medium-røget whisky, dog med det overvejede fokus på det førstnævnte.


Glen Scotia Distillery => False => False => Skotland => False => Whisky - Single Malt =>
Alle priser er inkl. moms