Orangevin

Se vores udvalg af orangevine og amphoravine her...

Bojador => Goodfellow Family Cellars => Domaine Jean Becker => La Sapata Crama Delta Dunarii => False => False => False => Alkoholfri Vin => Aperitif => Champagne => Cider => Dessertvin => Frugtvin => Gløgg => Kirsebærvin => Madeira => Portvin => Marsala => Montilla-Moriles => Mousserende vin => Orangevin => Rosevin => Sherry => Søde Vine => Vermouth => Feteasca Regala => Gewürztraminer => Perrum => Pinot Gris => Frankrig => Portugal => Rumænien => USA => Alentejo => Alsace => Danube Delta => Oregon => 2019 => 2020 => 2021 => 2022 => yes =>
Alle priser er inkl. moms

Hvad er Orangevin?

Forenklet sagt er Orangevin en hvidvin, der er fremstillet på “rødvinsmetoden”. Der er altså tale om en hvidvin, produceret på grønne druer, hvor drueskallerne inkluderes i gæringsprocessen så farve og smag ekstraheres fra skallerne.

Det giver en fantastisk kompleks hvidvinsstil, som ofte falder i rosé-elskernes smag, med noter af orangeskal og krydderier. Det kaldes “organgevin” da vinen typisk har en orange eller dyb gul farve grundet mostens kontakt med drueskallerne under gæringen, samt evt.oxidering af vinen under lagringen.

En helt anderledes smagsoplevelse!

Er der tale om en ny vinstil?

Selvom man de seneste år har oplevet en stigende interesse inden for orangevin, så er vinstilen, på trods af hvad medierne fremlægger, ikke et nyopfundet fænomen.

Det er formodentlig sådan hvidvin blev produceret oprindeligt, og det er faktisk en vinstil, der har har en tusinde år lang tradition i bl.a. Georgien, Tyrkiet, Grækenland, Spanien, Portugal og Italien.

Orangevin til maden

Vinstilen er kendetegnet ved en stor smags- og strukturmæssig spændvidde, så det er ikke helt nemt at generalisere, når det gælder mad og vin sammensætning. Få generelle retningslinjer kan man dog opstille for at opnå det gode mad- og vinmatch.

Da der er tale om en tør, kompleks “hvidvin” med god intensitet, som ofte har en lille smule tannin pga. kontakten med drueskallerne under gæringen, skal man ikke være nervøs for at parre orangevinen med en kødret. Prøv eksempelvis noget lyst kød som kylling, vildtfugl eller kannin - Gerne fede retter med let krydret smag.