Islands (Highland)

Whisky fra de skotske øer

Elixir Distillers => Highland Park Distillery => Ian MacLeod Distillers => Gordon & Macphail => James Eadie => Talisker Distillery => False => False => Skotland => False => Whisky - Single Malt =>
Alle priser er inkl. moms

Island – whisky fra øerne

Officielt er øerne ikke en separat region, men er klassificeret som Highlands. Alligevel er der mange, der holder fast i idéen om ”ø-whisky”, og det giver da også god mening, for det er klart at en whisky fra Skye adskiller sig stilmæssigt fra én fra det østlige højland, for eksempel. De væsentligste øer er netop Isle of Skye, Orkney, Arran, Jura og Mull, men i kølvandet på et stort whiskyboom er der stadig flere af de 900 skotske øer, der får eget destilleri.

På nogle af øerne bruger man en større eller mindre mængde tørv til at ryge malten, fx Tobermory på Isle of Mull, som kalder sin røgede whisky for Ledaig. Det største destilleri på en skotsk ø (foruden Islay) er Talisker Distillery på Isle of Skye. Også her bruges en smule tørv, og det bidrager til den maritime stil: at smage en Talisker er næsten som at smage bølgerne og de salte skumsprøjt der slår mod Skyes forrevne klipper!