Rom fra Guadeloupe

Rhum agricole og Rhum Traditionelle

Damoiseau => Compagnie des Indes => Rhum Bielle => False => False => Barbados => Barbados/Guyana => Barbados/Guyana/Jamaica => Barbados/Jamaica => Barbados/Jamaica/Trinidad => Barbados/Trinidad/Guyana => Barbados/Trinidad/Jamaica/Guyana => Belize => Brasilien => Cape Verde => Caribien => Colombia => Costa Rica => Cuba => Danmark => Den Dominikanske Republik/Venezuela => Dominikanske Republik => Fiji => Grenada => Guadeloupe (Frankrig) => Guatemala => Guatemala/Belize => Guyana => Haiti => Holland => Indien => Indonesien => Guatemala/Trinidad/Barbados/Guyana => Indonesien/Jamaica/Trinidad/Reunion => Japan => Jamaica => Madagaskar => Martinique (Frankrig) => Santa Lucia => Mauritius => Mexico => Nicaragua => Nicaragua/Panama => Sydafrika => Panama => Trinidad => Peru => Usa => Venezuela/Nicaragua => Venezuela => Reunion (Frankrig) => Østrig => False =>
Alle priser er inkl. moms

Rom fra Guadeloupe

Guadeloupe er en øgruppe i Caribien, og ligesom Martinique, er den som oversøisk departement officielt en del af Frankrig. De væsentligste øer (i romsammenhæng) er hovedøen, som er delt op i Grande-Terre og Basse-Terre, kun adskilt af en smal kanal, Rivière Salée, samt den lille ø, Marie Galante, som ligger lidt sydøst.

På Guadeloupe har man lavet rom i hvert fald siden 1800-tallet. Faktisk er der sukkerrør på det lokale flag (det officielle flag er jo det franske)! Stilen, som øen er mest kendt for, er rhum agricole – rom lavet på frisk sukkerrørssaft, men der bliver også lavet rom på melasse når sukkerrør ikke er i sæson.

Guadeloupe har et GI (Geographical Identification), der beskytter navnet Rhum de Guadeloupe i EU. Det angiver en række regler for, hvordan rommen skal laves. GI’et tillader både rom på frisk sukkerrørssaft, sirup og melasse, men ordet agricole må kun bruges, hvis rommen er gæret og destilleret udelukkende på frisk saft.

Af interessante destillerier i Guadeloupe kan blandt andet nævnes Damoiseau, øens største, som både laver agricole og ”rhum traditionelle” på melasse, Montebello på Basse-Terre og det lille Distillerie Bielle på Marie Galante.