Økologisk Rødvin

Gå på opdagelse i et stort sortiment af økologisk rødvin fra hele verden!

For at man må kalde sin vin ‘økologisk’ skal den certificeres af en officiel instans. Certifikatet betyder, at vineriet og dyrkningen af druerne foregår under stramme regler og med jævnlig kontrol. Stemplet på flasken er forbrugerens garanti for, at vinen opfylder kravene til økologisk dyrkning og fremstilling.

Bodegas La Purísima => Cantina Di Filippo => Chateau Croque Michotte => Château Canon-la-Gaffelière => Domaine Decelle & Fils => Domaine Elodie Jaume => Domaine Jean Becker => Domaine des Chanssaud => La Sapata Crama Delta Dunarii => Le Domaine Yannick Amirault => Schlossweingut Graf Hardegg => Tenuta De Angelis => Weingut Gabel => Weingut Maibachfarm => Weingut St. Antony => False => False => Frankrig => Italien => Rumænien => Spanien => Tyskland => Østrig => False => yes => Babeasca Neagra => Blaufränkisch => Cabernet Franc => Grenache => Merlot => Monastrell => Montepulciano => Pinot Noir => Sangiovese => Spätburgunder => Zweigelt => Ahr => Alsace => Bordeaux => Bourgogne => Danube Delta => Loire => Marche => Niederösterreich => Pfalz => Rheinhessen => Rhone => Umbrien => Yecla => 2011 => 2013 => 2015 => 2016 => 2017 => 2018 => 2019 => 2020 =>
Alle priser er inkl. moms

Hvorfor gå op i økologi?

Økologisk vin er naturligvis (ligesom alternativer som fx biodynamisk vin) bedre for miljøet og bæredygtigheden. Økologisk dyrkede druer er nemlig frie for kunstige sprøjtemidler, kunstgødning og genetisk modificerede stoffer.

Hos Juul’s Vin & Spiritus har vi et kæmpe udvalg af rødvine fra hele verden, og vi har gjort os nøje umage med at udvælge de bedste økologiske rødvine fra de bedste producenter!

Økologisk-certificerede vine

Der er mange regler, som skal overholdes, for at en vin må kaldes økologisk.

I vinmarkerne skal sygdom holdes nede ved brug af sprøjtning med naturlige midler - fx kobbersulfat. I vineriet er der diverse regler for, hvad man må tilsætte vinen, og hvilke procedurer, vinen må gennemgå. For eksempel er grænsen for svovltilsætning lavere end for konventionelle (ikke øko) vine..

Står der “Wine from organically grown grapes” på vinetiketten betyder det, at vinmageren dyrker sine druer efter de økologiske principper, men at arbejdet i vineriet og den efterfølgende behandling af vinen ikke er kontrolleret ud fra samme principper. 

Sulfitter i vin giver mig hovedpine!

Svovl er det stof, som er angivet “indeholder sulfitter” bag på vinetiketter. Mange beskylder sulfitter i vin for at forårsage alt fra hovedpine til halsbrand. For meget sulfit er bestemt et allergen for nogle mennesker, men i vin vil der aldrig være for meget svovl tilsat til, at almindelige mennesker vil kunne få gener af den.

Svovl kvalitetssikrer din vin og indikerer at du er ved at købe et mere stabilt produkt. Svovl sikrer nemlig et ensartet produkt, som er beskyttet mod eftergæring og andre uønskede elementer i vinen. Sulfitterne sikrer altså at din vin dufter og smager som den skal!

Der er ingen grund til at være bange for tilsat svovl i din vin.