Lowlands

Auchentoshan Distillery => Elixir Distillers => Glenkinchie Distillery => James Eadie => Gordon & Macphail => Littlemill Distillery => Ian MacLeod Distillers => False => False => Skotland => False => Whisky - Single Malt => Whisky - Grain =>
Alle priser er inkl. moms

Lowland Whisky

Lowlands er måske den mest oversete whiskyregion. Stilen siges at være let, ”græsset”, floral og elegant, og det er muligvis prædikater, som hænger ved fordi regionen traditionelt set var kendt for trippeldestillation (som man også ser i Irland), men det er faktisk ikke ret mange, der stadig bruger det.

Der er åbnet en række nye destillerier i Lowlands de seneste par år. De ældste af de aktive er Glenkinchie, Auchentoshan og Bladnoch. Glenkinchie ligger lige udenfor Edinburgh, og er en oplagt destination hvis man alligevel er i byen. Der går jævnligt busser. Auchentoshan, tæt på Glasgow, er ét af de få, der stadig holder fast i trippeldestillation – i hvert fald til noget af produktionen. Længst sydpå er der Bladnoch, grundlagt i 1817 og lukket af flere omgange, men nu oppe at køre for fuldt blus. Daftmill er ét af de nyere destillerier, og det ligger faktisk nordligere end flere Highland-destillerier – men officielt stadig i Lowlands. Det gigantiske Ailsa Bay laver næsten udelukkende whisky til brug i blends.