Rødvin fra New Zealand

Se vores udvalg af rødvin fra New Zealand her...

Elephant Hill => False => False => Australien => Canada => Danmark => Europa => Frankrig => Italien => New Zealand => Portugal => Sydafrika => Spanien => Tyskland => Usa => Østrig => False => Cabernet Sauvignon => Pinot Noir => Syrah => Central Otago => Hawke's Bay => 2015 => 2016 => 2014 => 2018 =>
Alle priser er inkl. moms

New Zealandsk Rødvin

New Zealand er egentlig et meget lille vinland, og endda et meget ungt. Produktionen er på knapt to mio. hektoliter, så det er ikke en industri, som kommer til at overtage verdensherredømmet indenfor den nærmeste fremtid. Ikke desto mindre har landet på blot nogle årtier skaffet sig et virkelig godt rygte. Vinproducenterne koncentrerer sig gerne om nogle få sorter og sørger for at blive rigtig gode til disse.

Selvom ca. 85 % af al vin, som eksporteres, er hvidvin lavet på Sauvignon Blanc, skal man dog have i mente, at vin fra New Zealand er meget andet. Et rigtig godt kort at have på hånden, er nemlig Pinot Noir, og mange producenter fra den gamle vinverden ser jaloux mod dobbeltøen på den anden side af jorden på grund af de gunstige dyrkningsforhold.

Andre vigtige sorter til rødvinsproduktionen er Merlot, Cabernet Sauvignon og Syrah.
New Zealand favner stort set alle klimazoner, hvor der kan dyrkes rødvin i. Nordøen har en smule varmere klima, hvilket giver fyldige, frugtige rødvine i stil med dem, du finder i vindistrikterne omkring Middelhavet og i Californien. På sydøen findes de mere kølige klimaer, som giver mulighed for mere europæisk inspirerede rødvine, som vi kender dem fra Bordeaux og Bourgogne.

Vinområder i New Zealand

Beliggende nogenlunde midt mellem Ækvator og Sydpolen er vinstokkene, som gror på de to øer, faktisk verdens mest sydlige. Det er i øvrigt også disse stokke, der ser sollyset først hver dag, da New Zealand befinder sig så tæt på den såkaldte datolinje.

Hos Juul’s Vin & Spiritus er vi stolte af vores nære samarbejde med en af New Zealands mest innovative vinproducenter, nemlig Elephant Hill (certificeret af ‘Sustainable Winegrowing New Zealand’) beliggende på Te Awanga-kysten i Hawke’s Bay.

Hawke’s Bay på Nordøen byder på nogle særligt gode rødvine, og mange af landets ældste vinmarker findes netop her. Grundet de store variationer i terrænet, med bjerge på op til 1.600 meter, varierer jordbunden og klimaet i området meget. Dette giver også en stor diversitet i vin-stilene.

Sustainable Winegrowing New Zealand

‘Sustainable Winegrowing New Zealand’ blev etableret på initiativ af vinindustrien i 1997, og siden 2002 har det været en standard for, hvordan vinproducenter skal arbejde bæredygtigt i vinmarker og vinerier.

Standarden fungerer vha. egenkontrol fra producenternes side. Kravene er ikke lige så høje som for økologisk dyrkning, men omfatter på den anden side også arbejdet i vineriet.

Vinproduktionen

New Zealand’s vinindustri har haft et nært samarbejde med Australien. Mens der i Australien har været meget fokus på udvikling inden for vinfremstilling har fokus på New Zealand været mere på selve arbejdet i vinmarken.

Grundet sin isolerede beliggenhed er det dyrt at importere maskiner og egetræsfade, men den hjemlige produktion af rustfrie ståltanke, som også forsyner den store mælkeindustri, har dog gjort disse billigere.