Green Spot Mitchells

70 CL
40 %

Smagsnoter

Citrus
Karamel
Træ
Æble
0 af 5
Røg
3 af 5
Smag / Krop / Fylde
3 af 5
Sødme
 Udsolgt online

385,00 DKK


  • Leveringtid Ikke tilgængelig
  • Fragtfri levering Køb for min. 500,-
  • Afhent gratis i vores butikker

Beskrivelse

"Unquestionably one of the world’s great whiskeys"

- Jim Murray

Lige netop her er vi enige med den ellers kontroversielle Hr. Murray, der i sin Whisky Bible roser Mitchell’s Green Spot til skyerne. Stilmæssigt er denne 7-10 år gamle single pot still whiskey en anelse mere blød og sommerlig, sammenlignet fx med Redbreasts fyldige og olierede karakter.

Farve: Gylden
Duft: Den nærmest æteriske duft af revet citron- og appelsinskal smelter sammen med bygmalt, brun farin og nyligt brænde egetræsfade.
Smagsnoter: Det er svært ikke at få associationer til Irlands bløde græsklædte bakker. Grønne æbler, nelliker, maltsukker og fløjlsblød egefadssødme kæler blidt for tungen.

Serveringsforslag: Bør nydes rent.

Specifikationer

Produkttype: Whisky - Single Malt
Alkohol %: 40
Land: Irland
Number: 50281700
Egne produkter: No

Producent

Midleton Distillery
Logo

Midleton Distillery, tæt på havnebyen Cork, er med flere længder Irlands største destilleri. Det er hjemsted for én af verdens største pot stills og en perlerække af højt elskede whiskeymærker som fx Jameson, Redbreast, Powers, Paddy, Green Spot og Writers Tears. Mange gode dråber løber af kedlerne på destilleriet, som nærmest er delt i to; i den ene del laver man grain whiskey på kolonnekedler, mens man i den anden laver typisk irsk single pot still whiskey. Grain whiskeyen bruges i blends som fx Jameson, og her bruges også den unikt irske single pot still whiskey, som er lavet med både maltet og umaltet byg, men denne tappes i større og større stil uden iblanding af grain whiskey – bestemt et godt tegn for den irske whiskeys fremtid.

Jameson Whiskey er den bedst sælgende irske whiskey i verden. Intet mindre end 83 millioner flasker blev langet over disken i 2017. Det er destilleriet Midleton, tæt på Cork, der står bag produktionen af Jameson. Midleton er Irlands største destilleri (og har en af verdens største pot stills) og her laves en lang række af de mest kendte brands, fx Redbreast, Powers, Paddy, Green Spot og Writers Tears. Mange gode dråber løber af kedlerne på destilleriet, som nærmest er delt i to; i den ene del laver man grain whiskey på kolonnekedler, mens man i den anden laver typisk irsk single pot still whiskey. Grain whiskeyen bruges i blends som fx Jameson.

Green Spot er et af de ældste irske whiskymærker. Historien starter hos familien Mitchell, helt tilbage i 1800-tallet. Mitchell-familien var en entreprenant købmandsfamilie som siden 1805 havde drevet forretning i Dublin og efterhånden som familievirksomheden voksede, blev sortimentet udvidet med egne aftapninger af den lokale whiskey fra Old Jameson Distillery, der dengang lå i Dublin. Tomme vinfade og hedvinstønder fra Portugal og Spanien blev påfyldt ny spiritus og lagret i mange år under Mitchell-familiens butik i Fitzwilliam Street. Kunderne i butikken kunne i en lang årrække vælge mellem en Blue, Red, Yellow og Green Spot-aftapning – alle med forskellige aldre og karakter. Det var dog altid Green Spot, som kunderne helst ville have, og whiskymærket overlevede da også tidens tand uberørt helt frem til slutningen af 1960’erne, hvor Jameson-destilleriet i Dublin lukkede og produktionen blev flyttet til Midleton i Cork.

Se hele Midleton Distillery's udvalg

 Udsolgt online

385,00 DKK


  • Leveringtid Ikke tilgængelig
  • Fragtfri levering Køb for min. 500,-
  • Afhent gratis i vores butikker

Andre har også set på

Ofte købt sammen med