Two Squared Knights Valley Chardonnay

2020
75 CL
13,6 %

Smagsnoter

Pære
Stenfrugt
Tropisk frugt
Toast / brød
4 af 5
Smag / Krop / Fylde
3 af 5
Syre
1 af 5
Sødme
 Udsolgt online

299,00 DKK


  • Leveringtid Ikke tilgængelig
  • Fragtfri levering Køb for min. 500,-
  • Afhent gratis i vores butikker
Download produktbillede

Beskrivelse

Formidabel amerikansk Chardonnay på druer fra Knights Valley i det nordøstlige Sonoma County. Knights Valley er faktisk den nordlige forlængelse af Napa Valley, så den er også Sonoma County’s varmeste AVA (AVA = American Viticultural Area, svarende til det franske AOC eller italienske DOC). Den megen sol og det milde klima har medført en rig og fyldig Chardonnay, som I dette tilfælde ser en kortere fadlagring, der bidrager til vinens kompleksitet og oplevelse af luksus.

Farve: Medium gylden
Duft: Intens duft af ananas, Williams pære, ananaskirsebær, brioche, lidt nybagt brød og konditorcreme.
Smag: Fyldig, cremet mouthfeel, tropefrugt, let fadtoast og en lang eftersmag, der fortsætter alle nuancerne fra duften.

Serveringsforslag: Nydes let afkølet både på den hvide dug, fx til torsk eller flødelegeret suppe, og til casual hygge uden mad.

Specifikationer

Produkttype: Hvidvin
Alkohol %: 13,6
Årgang: 2020
Land: USA
Region: Californien
Druer: Chardonnay (100 %)
Number: 15752088
Egne produkter: No

Producent

Alpha Omega Collective
Logo

Alpha Omega ligger i Napa Valley i Californien. Vineriet er grundlagt af Robin og Michelle Baggett, som flyttede hertil i 2006. Robin havde tidligere (1998) grundlagt Tolosa Winery i San Luis Obispo, men var nu klar til at prøve kræfter med det unikke terroir lidt længere nordpå i Napa Valley. Ægteparret er dog ikke alene om opgaven: med sig har de også winemaker Henrik Poulsen, som har 19 års erfaring i både Europa og Napa Valley. Og hvis du synes det klinger dansk, så har du helt ret – Henrik er nemlig opvokset i Nexø.

Alpha Omega Collective har samlet Bordeaux-inspirerede udgivelser fra Alpha Omega i Napa Valley, burgundiske sorter Pinot Noirs og Chardonnays fra Tolosa i San Luis Obispos Edna Valley og middelhavsrøde fra Perinet i Spaniens Priorat. 

Alpha Omega ejer selv marker i Rutherford, og særligt værd at nævne er fx Thomas Vineyard – et slags ”mark-laboratorie”, hvor de med avanceret teknologi kan lave nøje målinger på vand, vejr og modenhed, samt den eponyme Alpha Omega 1155 Vineyard (efter vingårdens adresse) hvor der står primært Sauvignon Blanc og Semillon.

1245 1st St, Napa, CA 94559, USA

Se hele Alpha Omega Collective's udvalg

 Udsolgt online

299,00 DKK


  • Leveringtid Ikke tilgængelig
  • Fragtfri levering Køb for min. 500,-
  • Afhent gratis i vores butikker

Andre har også set på

Ofte købt sammen med