Hjelm Solaris

2020
75 CL
12 %

Smagsnoter

Grøn frugt
Citrus
Pære
Floral / blomstret
2 af 5
Smag / Krop / Fylde
3 af 5
Syre
1 af 5
Sødme
 Ukendt tilgængelighed

189,00 DKK

emailKontakt ved interesse
  • Leveringtid Kontakt for info
  • Fragtfri levering Køb for min. 500,-
  • Afhent gratis i vores butikker

Beskrivelse

En frisk og læskende hvidvin lavet på druen Solaris - En moderne krydsning fremavlet i Freiburg i 1975. Druen er velegnet til dyrkning i køligt og fugtigt klima, da den modner meget tidligt og er særdeles modstandsdygtig over for svampesygdomme. Solaris er således den vigtigste hvidvinssort i Danmark.

Farve: Grønlig.
Duft: Aromatisk med florale noter og duft af grøn frugt.
Smag: Frisk og frugtig med moderat syre.

Serveringsforslag: Nyd den kølig, som aperitif eller til lette retter med fisk eller skaldyr.

Specifikationer

Produkttype: Hvidvin
Alkohol %: 12
Årgang: 2020
Land: Danmark
Region: Møn
Druer: Solaris
Number: 15950020
Egne produkter: Yes

Producent

Hjelm Vingård

Hjelm Vingård ligger ved byen Stege på Møn. Den drives af kunstneren Jørgen Teik Hansen, som allerede i 1980’erne begyndte at dyrke vin. Dengang var lå markerne på Nordsjælland, men nu er det omtrent 0,8 hektarer af det sydlige Møn, som lægger sin lerede, kalk- og kridtholdige jord (variationen er enormt stor over dette lille plot) til ranker med druer som Rondo, Frühburgunder og Solaris. Disse har (indtil videre) vist sig som nogle af de mest medgørlige druer i nordens kølige klima, både fordi de modner relativt tidligt og fordi de er hårdføre og frostresistente. Selvom vinene endnu ikke har certificeringen, dyrker Jørgen efter økologiske principper og bruger præparater af brændenælde og bagepulver i stedet for konventionelle sprøjtegifte. Omtrent 2000 flasker fyldes hvert år på den lille vingård – afhængig af høsten naturligvis. Og som kunstner designer Jørgen selv etiketterne!

Jørgens mange års erfaring med vinmageri, hans dygtighed og know-how, skinner bestemt igennem i Hjelms flotte vine. Flere af dem er ganske enkelt verdensklasse! Mens mange for blot få år siden spåede den danske vinindustri en kortlivet karriere, beviser vingårde som Hjelm nu, at fremtiden er lys for dansk vinavl.

Baunehøjvej 32, 4780 Stege, Danmark

Se hele Hjelm Vingård's udvalg

 Ukendt tilgængelighed

189,00 DKK

emailKontakt ved interesse
  • Leveringtid Kontakt for info
  • Fragtfri levering Køb for min. 500,-
  • Afhent gratis i vores butikker

Andre har også set på

Ofte købt sammen med