Glenfarclas 105

70 CL
60 %

Smagsnoter

Pære
Æble
Træ
Tørret frugt
0 af 5
Røg
5 af 5
Smag / Krop / Fylde
3 af 5
Sødme
 Udsolgt online

595,00 DKK


  • Leveringtid Ikke tilgængelig
  • Fragtfri levering Køb for min. 500,-
  • Afhent gratis i vores butikker

Beskrivelse

Glenfarclas 105 er en skotsk single malt whisky fra et af Speysides mest berømte destillerier. Whiskyen er lagret primært på sherryfade og er tappet ved 60% alkohol (hvilket er 105 ”proof” efter den gamle britiske skala). Rent faktisk har Glenfarclas 105 æren af at være den første ”cask strength” single malt whisky på markedet. Den udkom første gang i 1968 og har været en klassiker lige siden.

Farve: Mahogni.
Duft: Æbler, pærer og chokoladetoffee.
Smagsnoter: Superintens med noter af shortbread, nelliker og chokoladeagtige noter af Mars-barer og marcipanbrød.

Serveringsforslag: Eksperimentér gerne med lidt køligt vand for at åbne whiskyen og tæmme den høje alkohol.

Specifikationer

Fadlagring: Oloroso sherry cask
Produkttype: Whisky - Single Malt
Alkohol %: 60
Land: Skotland
Region: Speyside
Number: 50071070
Egne produkter: No
Fadstyrke

Producent

Glenfarclas Distillery
Logo

Glenfarclas, familiejet på sjette generation, er et af Skotlands absolut mest elskede destillerier. Whiskyen er klassisk, old-school Speyside, og destilleriet er særligt kendt for at være ekspert i lagring på sherryfade, med et helt særligt forhold til bodegaen José y Miguel Martin, som leverer alle deres sherryfade, ”seasoned”, som det hedder, med Oloroso. Sjovt nok ligger denne bodega faktisk i Huelva, uden for sherrytrekanten, og det kan derfor diskuteres, om det er rigtigt at kalde dem ”sherryfade”. Én ting er dog sikkert – der findes ikke mange nydelser så sublime, som en ældgammel Glenfarclas. Det er stor, robust whisky der kan tåle exceptionelt lang lagring – noget, som måske delvist skyldes en efter sigende ultralav angel’s share i deres kølige dunnage-lagre. George Grant har udtalt, at den årlige fordampning er helt nede på 0,3% om året, mens gennemsnittet i Skotland er tæt på 3%!

Der kunne skrives tykke bøger om Glenfarclas’ mange historiske aftapninger, og et par af dem er skelsættende nok til at nævne her. Glenfarclas 105 siges at være den første, kommercielt tilgængelige ”cask strength” single malt. Whiskyen, som altid holder 60% alkohol, er lige så populær i dag, som da den udkom i 1968. Serien Family Casks blev lanceret i 2007, og indeholder nogle af Glenfarclas’ bedste fade, fra hver eneste vintage siden 1954! Mange af disse er klassikere i dag.

Glenfarclas Distillery, Ballindalloch AB37 9BD, Storbritannien

Se hele Glenfarclas Distillery's udvalg

 Udsolgt online

595,00 DKK


  • Leveringtid Ikke tilgængelig
  • Fragtfri levering Køb for min. 500,-
  • Afhent gratis i vores butikker

Andre har også set på

Ofte købt sammen med