Bowmore 15 Years

70 CL
43 %

Smagsnoter

Røg
Tørret frugt
Karamel
Nødder
3 af 5
Røg
4 af 5
Smag / Krop / Fylde
2 af 5
Sødme
 Udsolgt online

599,00 DKK


  • Leveringtid Ikke tilgængelig
  • Fragtfri levering Køb for min. 500,-
  • Afhent gratis i vores butikker

Beskrivelse

Bowmore Darkest er en 15 år gammel, skotsk single malt whisky fra det ældste destilleri på Islay. Navnet ”Darkest” refererer til lagringen på gamle sherryfade, for det giver nemlig whiskyen en dyb og mørk, næsten mahogni-brun farve. Men vigtigere end farven er naturligvis smagen, og her får Bowmores elegante røg selvskab af tørret frugt, brun farin og sherrysødme.

Farve: Mørkt rav.
Duft: Ulmende bål, brændt brun farin, nødder og toffee.
Smagsnoter: I smagen er whiskyen let sødmefuld, igen med toffee, hints af sveske og rosin. I baggrunden fornemmes røgen, men den er ganske let.

Serveringsforslag: Bør nydes rent, evt. med en dråbe vand.

Specifikationer

Produkttype: Whisky - Single Malt
Alkohol %: 43
Alder: 15 år
Land: Skotland
Region: Islay
Number: 50194250
Egne produkter: No

Producent

Bowmore Distillery
Logo

Bowmore, Islays Grand Old Man, er grundlagt helt tilbage i 1779 af en Hr. David Simpson. Som det er tilfældet med de fleste destillerier, har Bowmore skiftet hænder adskillige gange i løbet af dets historie. I dag er det Beam Suntory, der kan kalde sig den heldige ejer.

Bowmore er kendt for en stil, der er præget af maritime noter, tropisk frugt og en tørvesmag som er en anelse lettere end hos destillerier som Ardbeg og Lagavulin, hvor de benytter en malt som er meget kraftigt røget. 30% af Bowmores maltbehov kan dækkes af deres egne floor-maltings. Det er usædvanligt i en tid, hvor stort set hvert eneste destillerierne i Skotland blot køber alt hvad de skal bruge fra de store malterier. Både den malt som Bowmore selv står for, og den, de køber, er røget til 25 ppm (parts per million) og de to blandes i en 1:3 ratio, med 2 tons Bowmore-malt og 6 tons ”købe-malt” inden mæskningen.

I portfolioen finder man blandt andet den nu legendariske Black Bowmore, som blev lanceret i 1993, og gennem tiden har utallige sagnomspundne whiskies forladt Vault No. 1, det berømte warehouse ved destilleriet hvor den ene væg tager imod Loch Indaals kølige bølgeskvulp og fadene faktisk ligger på et niveau under havets overflade.

Bowmore Distillery, School St, Bowmore, Isle Of Islay PA43 7JS Scotland

Se hele Bowmore Distillery's udvalg

 Udsolgt online

599,00 DKK


  • Leveringtid Ikke tilgængelig
  • Fragtfri levering Køb for min. 500,-
  • Afhent gratis i vores butikker

Andre har også set på

Ofte købt sammen med