Ardbeg Chieftains Choice 20 years

1996
70 CL
46,5 %

Smagsnoter

Røg
Maritime noter
Citrus
5 af 5
Røg
4 af 5
Smag / Krop / Fylde
3 af 5
Sødme
 Ukendt tilgængelighed

7.500,00 DKK

emailKontakt ved interesse
  • Leveringtid Kontakt for info
  • Fragtfri levering Køb for min. 500,-
  • Afhent gratis i vores butikker
Download produktbillede

Beskrivelse

Chieftain’s Choice Ardbeg 20 Years Old er en single malt whisky fra øen Islay på Skotlands vestkyst. Whiskyen er destilleret i marts 1996 og blev lagt til lagring på to fade af typen ”barrel”. I 2016 blev fadene tappet ved 46,5% alkohol (uden tilsat farve eller kølefiltrering) til denne release – et sjældent eksempel på uafhængigt aftappet Ardbeg.

Farve: Gylden.
Duft: Typisk Ardbeg i duften, med tjære, havluft, citroner og tigerbalsam.
Smagsnoter: Flere citrusnoter og masser af røg. Oliven, salt og mandler i eftersmagen.

Serveringsforslag: Bør nydes rent, evt. med et par dråber vand.

Ardbeg er et whiskydestilleri på sydkysten af den skotske ø, Islay. Øen er kendt for sine kraftigt røgede whiskies, og Ardbeg er ingen undtagelse med en ppm der normalt ligger omkring 55. Destilleriet blev grundlagt i 1815 og de mørkegrønne flasker med den tætrøgede og sødmefulde maltwhisky fra Ardbeg er de seneste par år blevet utroligt populære. Kapaciteten er på 1,4 millioner liter ren alkohol om året og Ardbeg kører for fuld damp. Der er planlagt udvidelser som vil øge kapaciteten til 2,4 millioner liter, hvilket nok er en god idé for Ardbegmanien synes ikke at ville tage ende.

Mange af Ardbegs single casks og destillaterne fra omkring 1970’erne, hvor Hiram Walker ejede destilleriet, er legendariske i dag. Det er ikke ofte man ser whiskyen hos uafhængige aftappere, og sådanne udgivelser er næsten lige så eftertragtede som de officielle aftapninger.

Specifikationer

Fadlagring: Barrels
Produkttype: Whisky - Single Malt
Alkohol %: 46,5
Årgang: 1996
Alder: 20 år
Land: Skotland
Region: Islay
Number: 50192601
Egne produkter: Yes
Antal flasker aftappet: 601
Fadnummer: 808/811
Ikke kølefiltreret
Uden tilsat farvestof

Producent

Ian MacLeod Distillers
Logo

Ian MacLeod Distillers er et skotsk spiritusfirma, startet i 1933 og i dag et af de største familieejede firmaer i spiritusindustrien. Udover at eje destillerierne Glengoyne og Tamdhu samt Edinburgh Gin, har Ian MacLeod også længe fungeret som en af de mest respekterede uafhængige aftappere, med serier som Chieftain’s, Dun Bheagan, As We Get It og Smokehead. Igennem 80 år har Ian MacLeod vægtet kvalitet over kvantitet, og udset sig de absolut bedste producenter at arbejde med, hvilket har resulteret i den misundelsesværdige portfolio af whisky, gin og rom-mærker, de har i dag.

I efteråret 2017 klappede whisky-nørder verden over i hænderne, da Ian MacLeod annoncerede, at de havde planer om at genåbne det hedengangne (og meget savnede) Lowland-destilleri, Rosebank.

Russell House, Dunnet Way, Broxburn EH52 5BU

Se hele Ian MacLeod Distillers's udvalg

 Ukendt tilgængelighed

7.500,00 DKK

emailKontakt ved interesse
  • Leveringtid Kontakt for info
  • Fragtfri levering Køb for min. 500,-
  • Afhent gratis i vores butikker

Andre har også set på

Ofte købt sammen med