keyboard_arrow_down

8 gode drinks med gin


Opskrifter på gindrinks


Klokken nærmer sig fem. Solen skinner på altanen/terrassen/ i haven. Du har sendt den sidste mail og klapper demonstrativt computeren sammen.  Det er tid til en drink!

Vi har mange gode forslag til, hvad du skal blande din gin med. Her er vores liste med 8 nemme og lækre drinks, der inkluderer både de klassiske drinks med gin og et par, du måske ikke har hørt om.


Oolong Pear Sour

En imponerende men nem cocktail fra teamet bag Tarsier.
Det er i virkeligheden en ret simpel sour, men som med Tarsiers eksotiske Old Tom-gin og en lidt uventet ingrediens, frisk pære, bliver til noget helt nyt.

Ingredienser:

  • 5 cl gin - helst Tarsier Taipei Old Tom
  • 2 cl frisk citronsaft
  • 1,5 cl sukkersirup
  • 1/4 pære skåret i tern. Brug en moden og saftig pære!
  • 1 frisk æggehvide
  • Et dash bitters - enten Angostura eller din foretrukne

Sådan laver du en Oolong Pear Sour:

Hæld gin og pære i shakeren og stød let med en morter. Tilsæt resten af ingredienserne og shake hårdt - først uden is og derefter med is. Double-strain drinken over i et lowball-glas med masser af is, og pynt med en vifte af pære.

Gin Sour drink


Dry Martini

Dry Martini er nok den mest ikoniske cocktail med gin overhovedet. Medmindre du tæller en Gin & Tonic, men den har du ikke brug for opskriften på, vel?

Ordet dry refererer til mængden af vermouth: jo mere dry desto mindre vermouth. For kun få år tilbage var det trendy at lave sin martini med så lidt vermouth som muligt. Men tiderne skifter, og vermouth er inde i varmen igen. Og helt ærligt, uden vermouth er en martini jo bare et koldt glas gin.

Ingredienser:

Sådan laver du en Dry Martini:

Alle ingredienser omøres med is, og sies over i et afkølet (vigtigt!) cocktailglas. Garnish med et twist af citronskal.


Negroni

Negronien er en cocktail, som de fleste har en holdning til, men i bund og grund findes der kun to: der er dem, der elsker negronien og dem, der kommer til at elske negronien. Første gang er den måske lidt for bitter og lidt for kraftig. Men langsomt lærer man at elske den, og til sidst kan man ikke leve uden!

Ingredienser:

Sådan laver du en Negroni:

Alle ingredienser omrøres grundigt i et lowball-glas med masser af is.

Ganish med en skive appelsin eller et twist af appelsinskal.

Tjek også vores Negroni-pakke, med alt hvad du skal bruge, her!

Negroni

Negronien er en cocktail, som de fleste har en holdning til, men i bund og grund findes der kun to: der er dem, der elsker negronien og dem, der kommer til at elske negronien. Første gang er den måske lidt for bitter og lidt for kraftig. Men langsomt lærer man at elske den, og til sidst kan man ikke leve uden!

Ingredienser:

Sådan laver du en Negroni:

Alle ingredienser omrøres grundigt i et lowball-glas med masser af is.

Ganish med en skive appelsin eller et twist af appelsinskal.

Tjek også vores Negroni-pakke, med alt hvad du skal bruge, her!


Corpse Reviver

En frisk, kompleks og lidt udfordrende cocktail formentlig opfundet i London i 1850'erne. Siden er corpse reviver blevet et generelt udtryk for en drink, man får om morgenen for at jage gårsdagens tømmermænd på flugt. Her kunne man også kalde den en Cornish Reviver, da ginnen, vi foretrækker, kommer fra Tarquin's i Cornwall

Ingredienser:

Sådan laver du en Corpse Reviver a la Cornwall:

Shake alle ingredienser grundigt med is, og si den over i et afkølet cocktailglas. Pynt evt. med citronskal.


Tom Collins

En legendarisk cocktail, som på et tidspunkt var blandt de mest populære drinks i USA: i 1943 kunne Commodore Hotel i New York servere 1.100 stk på én eftermiddag! Den har i øvrigt givet navn til den type glas, den serveres i (Collins-glas). 

Ingredienser:

Sådan laver du en Tom Collins:

Hæld gin, citronsaft og sukkersirup i et højt, slankt glas fyldt med is. Omrør grundigt, så ingredienserne blandes og køles ned. Top med danskvand og rør nænsomt rundt én gang til. Garnish med en skive citron, eller en stribe citronskal.

Tom Collins

En legendarisk cocktail, som på et tidspunkt var blandt de mest populære drinks i USA: i 1943 kunne Commodore Hotel i New York servere 1.100 stk på én eftermiddag! Den har i øvrigt givet navn til den type glas, den serveres i (Collins-glas). 

Ingredienser:

Sådan laver du en Tom Collins:

Hæld gin, citronsaft og sukkersirup i et højt, slankt glas fyldt med is. Omrør grundigt, så ingredienserne blandes og køles ned. Top med danskvand og rør nænsomt rundt én gang til. Garnish med en skive citron, eller en stribe citronskal.


Martinez

En gammel og klassisk cocktail, der går forud for martinien. Stilmæssigt er den dog noget anderledes end det, vi forbinder med en martini i dag. En martinez er boozy, kompleks og sød.

Ingredienser:

  • 5 cl gin - vi anbefaler Jensen's Old Tom
  • 2,5 cl sød vermouth
  • 1 bar-ske (eller en teske) maraschinolikør
  • 1 dash angostura bitters
  • 1 dash orange bitters
  • Et dash bitters - enten Angostura eller din foretrukne

Sådan laver du en Martinez:

Alle ingredienser omrøres med masser af is. Cocktailen sies over i et afkølet coupeglas, og pyntes med et twist af citronskal.


Saigon Southside

En Southside er endnu én af de friske, nemme gin-drinks, som virkelig rammer plet når temperaturen begynder at stige. Denne udgave har fået Tarsiers sydøstasiatiske makeover og er inspireret af Saigons travle gader hvor der er streetfood og grøntboderne bugnende af lime og mynte så langt øjet rækker.

Ingredienser:

Sådan laver du en Southside Cocktail a la Saigon:

Shake alle ingredienser grundigt med is, og double-strain den over i et afkølet cocktailglas. Pynt evt. med et twist af limeskal.

Du kan også servere den long - dvs. i et højt glas toppet med danskvand.


French 75

En French 75 kan laves med enten gin eller brandy. De fleste moderne udgaver laves nok med gin - og det er ret let! En oplagt selskabs-drink til nytår eller andre festlige lejligheder. 

Ingredienser:

  • 3 cl gin - vi anbefaler Citadelle - den er fransk!
  • 1,5 cl frisk citronsaft
  • 1,5 cl sukkersirup
  • Mousserende vin - champagne er altså overkill!

Sådan laver du en French 75:

Shake gin, citronsaft og sukkersirup med is, og si blandingen over i et afkølet champagneglas. Top med mousserende vin, og pynt drinken med et twist af citronskal.

En østers til er godt men frivilligt.

Du kan også købe en French 75 som pakkeløsning her!