
Rhum JM
Grundlagt: 1845
Land: Frankrig (Martinique)
Master Distiller: Nazaire Canatous
Besøg Online
Den plantage, hvor Rhum JM produceres i dag, var oprindeligt blot et sukkerraffinaderi, men da Jean-Marie Martin købte ejendommen i 1845, skiftede han fokus fra sukker til rom. Jean-Marie havde hurtigt spottet, at de unikke forhold i markerne for foden af Mont Pelée skabte sukkerrør af en uovertruffen kvalitet, som ville gøre sig fortrinligt i rhum agricole. Og den dag i dag dyrker man stadig 100% af destilleriets sukkerrør på de stejle skråninger af den vældige vulkan. JM fremhæver 4 ting, der er afgørende for terroiret: den frodige, vulkanske jord, den tropiske fugtighed fra det lave skydække, ventilationen fra havbrisen der blæser ind på vulkanen og køler markerne ned samt den gode dræning i de stejle bjergsidemarker. For at bevare alle sukkerrørets aromaer presses de indenfor 1 time af høsttidspunktet!
Ved siden af destilleriet og markerne ligger kældrene, hvor en del af rommen lagres i længere perioder. Ved JM bruger man fortrinsvis bourbonfade af amerikansk egetræ, men nu og da ses også nye, ubrugte fade, armagnacfade, cognacfade og calvadosfade. Når fadene brændes hos JM, gøres det ved, at man antænder højstyrke rom i fadet – et imponerende syn!
Den plantage, hvor Rhum JM produceres i dag, var oprindeligt blot et sukkerraffinaderi, men da Jean-Marie Martin købte ejendommen i 1845, skiftede han fokus fra sukker til rom. Jean-Marie havde hurtigt spottet, at de unikke forhold i markerne for foden af Mont Pelée skabte sukkerrør af en uovertruffen kvalitet, som ville gøre sig fortrinligt i rhum agricole. Og den dag i dag dyrker man stadig 100% af destilleriets sukkerrør på de stejle skråninger af den vældige vulkan. JM fremhæver 4 ting, der er afgørende for terroiret: den frodige, vulkanske jord, den tropiske fugtighed fra det lave skydække, ventilationen fra havbrisen der blæser ind på vulkanen og køler markerne ned samt den gode dræning i de stejle bjergsidemarker. For at bevare alle sukkerrørets aromaer presses de indenfor 1 time af høsttidspunktet!
Ved siden af destilleriet og markerne ligger kældrene, hvor en del af rommen lagres i længere perioder. Ved JM bruger man fortrinsvis bourbonfade af amerikansk egetræ, men nu og da ses også nye, ubrugte fade, armagnacfade, cognacfade og calvadosfade. Når fadene brændes hos JM, gøres det ved, at man antænder højstyrke rom i fadet – et imponerende syn!
Rhum Agricole fra Martinique (Frankrig)
50 cl · 42,3% vol
Rhum JM Multivintage
Rhum Agricole fra Martinique (Frankrig)
70 cl · 46% vol
Rhum JM Atelier Epices Créoles
Bitter fra Martinique (Frankrig)
10 cl · 42,2% vol
JM Bitters Fleur D´Atoumo
Bitter fra Martinique (Frankrig)
10 cl · 48,6% vol
JM Bitters Cacao Forastero
Rhum Agricole fra Martinique (Frankrig)
70 cl · 41,87% vol
Rhum JM 2011 Millesime 2022
Rhum Agricole fra Martinique (Frankrig)
300 cl · 50% vol
Rhum JM Blanc Agricole BiB 3L
Likør fra Martinique (Frankrig)
70 cl · 35% vol
Rhum JM Shrubb Liqueur d'Orange
Bitter fra Martinique (Frankrig)
10 cl · 46,1% vol
JM Bitters Piment Bondamanjak
Rhum Agricole fra Frankrig
70 cl · 46,3% vol