Aurelio Settimo Barolo Rocche Riserva MG
Beskrivelse
Denne fantastisk flotte enkeltmarks-Barolo kommer fra vores topproducent Aurelio Settimo. Den suveræne mark Rocche dell’Annunziata ligger i La Morra, og er en af de historiske topmarker i hele Barolo. Aurelio Settimo har med denne vin absolut gjort sit for at understrege områdets og markens flotte ry. Efter en lang fermentering med drueskallerne (15-20 dage), flyttes vinen over på store Franske egetræsfade, hvor Riserva-udgaven ligger i 36 måneder. Derefter tilbringer den 36 måneder i en art glacerede/forglassede cementtanke, der derved er helt inerte i forhold til at bringe vinen smag. Alt dette afslører ikke til fulde, hvilket mesterværk af en Barolo, der gemmer sig under proppen! Riserva er Settimos topvin og den bliver kun lavet, når årgangen virkelig berettiger det. Der er således kun lavet Riserva fem gange de sidste 20 år; i 1999, 2004, 2009, 2012 og så igen med denne 2016. Det undrer ikke, da 2016 er en vaskeægte topårgang i området på niveau med de allerbedste, hvis den da ikke er dén bedste.
OBS. MAGNUM
Farve: Smuk, semitransparent granatrød med orange kant.
Duft: Mama Mia for en duft! Næsten tårevædende smuk. Få steder i verden kan frembringe sådan en klasse af rødfrugtet elegance, næsten skrøbelig og fin, og samtidig hæsblæsende intens. Forførende er vel det bedste ord. Sarte rosenblade, sprøde kirsebær, skovjordbær og en snert Barolo-tjære, så man ikke glemmer, hvor man er henne i verden. Dertil en vanskeligt definerbar X-faktor henad røgelse, der løfter den til allerøverste hylde.
Smagsnoter: Smagen følger utroligt flot op på den smukke duft. Meget fyldig for så elegant en vin at være, men alt er i balance, ingenting er for meget eller for lidt. En vin, der hviler i alt, hvad den vil og kan. Luftig, æterisk, energisk rødfrugtet, hvordan det end er muligt for en vin, der er lagret seks år før frigivelse. En meget komplet og stor Barolo.
Serveringsforslag: Vinen passer for så vidt perfekt til ”klassiske Baroloretter”; vildt, svampe og cirka alt med trøffel. Men den kan også drikkes, når man fortjener noget helt særlig godt eller man vil være sikker på, at medbringe ’aftenens vin’ til en vinsmagning.
Specifikationer
Producent
Aurelio Settimo er kendt for at lave nogle fantastisk smukke vine efter traditionelle forskrifter i La Morra i Piemonte, bl.a. fra den fornemme mark Rocche dell'Annunziata. La Morra er kendt for deres elegante, luftige, intense Baroloer og det er netop sådan Settimo smager.
Vinene ældes utrolig flot og deres udtryk er ”Old School” på den helt(!) gode måde. 100% af druerne kommer fra egne marker, hvor alderen på stokkene varierer fra 20 til 50 år.
I gennemsnit producerer Aurelio Settimo omtrent 40.000 flasker om året. De fleste af disse er Barolo DOCG eller Barolo fra den Rocche dell’Annunziata.
Druerne, som ikke helt lever op til den tårnhøje standard bruges i vinhusets Langhe Nebbiolo. Cirka 60% af produktionen eksporteres. Gennemgående i vinene er nerven, energien, den pirrende, lyse frugt og de klassiske, diskrete noter af tjære, rosenblade og tørrede blomster.
1.975,00 DKK
Andre har også set på
Cantine di Ora Valpolicella Ripasso
Spar 70,00 DKK Førpris 169,00 DKK
Ofte købt sammen med
Cantine di Ora Valpolicella Ripasso
Spar 70,00 DKK Førpris 169,00 DKK