Mezcal Alipus San Andres Espadin/Bicuishe SAM4/22
Beskrivelse
Den sjældne Bicuishe-agave spiller en lille men vigtig rolle i dette ensample fra Mezcal Alipus. Mezcalen er lavet af Don Valente Angel i landsbyen San Andres, og den er selvfølgelig vildgæret og destilleret på små kobber-potstills. Størstedelen er Espadin, men den lille del af bicuise giver kompleksitet og dybde til blendet.
Tappet ved 47,5%.
Farve: Klar.
Duft: Mynte, mineralske noter, overmodne æbler.
Smagsnoter: Står rank og frisk på tungen, med noter af krydderurter, flækkede flintesten og tropisk frugt.
Serveringsforslag: Bør nydes rent.
Specifikationer
Producent
erien af mezcals fra Alipús spænder over mange destillerier i små, støvede landsbyer, alle et par timers kørsel fra Oaxaca City. Projektet er startet i 1999 af Los Danzantes, og har blandt andet til formål at vise hvor forskelligartet mezcal man kan lave fra den samme agavetype: alle mezcals i denne serie laves på agaven kaldet Espadin eller Agave Angustifolia (med enkelte undtagelser såsom deres limited editions). De primære forskelle i smagen kommer altså fra de forskellige områders terroir, destilleriernes forskellige produktionsmetoder og den individuelle maestro mezcaleros know-how.
Selvom begrebet ”håndlavet” efterhånden er blevet en anelse udvandet i spiritusverdenen, er det stadig den mest rammende beskrivelse af mezcal fra Alipús og Los Danzantes. De små familieejede destillerier fungerer med et minimum af teknologi; flere steder knuses agaven fx med store trækøller og den destilleres i traditionelle pot stills af ler. Hver pueblo har sin måde at gøre tingene på – og det kan smages!
639,00 DKK
Andre har også set på
Ofte købt sammen med