Marolo Grappa di Barolo Brunate 2016 Juuls Edition
Beskrivelse
Ordet 'Brunate' ringer med den helt store klokke hos enhver Barolo-elsker. Det er nemlig en af områdets absolut mest ikoniske marker! Og eftersom Marolo er ekspert i Single Vineyard-grappa, så giver det sig selv, at deres Grappa di Barolo Brunate er noget helt særligt. Vi har fået en lillebitte allokation af denne limited edition – endda med 'Juul’s Vin & Spiritus' på etiketten – som blev destilleret i 2016 (en suveræn årgang) og tappet ved 47%.
Farve: Gylden.
Duft: Meget aromatisk med noter af rød frugt, brombær, violer og balsamico der springer op af glasset.
Smagsnoter: Flot power pakket blødt ind i florale noter, moden frugt og varme krydderier fra fadet.
Serveringsforslag: Nyd den her rent – og giv den gerne lidt tid i glasset til at åbne sig.
Specifikationer
Producent
Distilleria Santa Teresa er grundlagt af Paolo Marolo i 1977. Siden da har Marolo haft hovedsæde i Alba og i de omkringliggende områder Langhe, Monferrato og Roeros rullende bakker ligger nogle af verdens bedste vinmarker. De berømte vine som Barolo og Barbaresco, som fødes her og leverer kvaset til grappaen fortjener, at destillatøren viser dem den behørige respekt. Hos Marolo vil man gerne være loyale og tro mod vinmarkens ånd; bevare druernes karakter i grappaen snarere end at udrydde den. Langsom, nænsom destillation af helt frisk druekvas i vandbadsopvarmede kedler, ét destillationsapparat til røde druer, og ét til grønne, bevarer så meget af druernes aroma som muligt.
I lang tid blev grappa drukket ulagret, men i 1980 lagde Marolo den første grappa på fad. Eller rettere: de ”glemte den med vilje”, som etiketten bekendtgjorde. Denne Grappa di Barolo, som havde hvilet i små fade af akacietræ, startede en revolution i grappa-verdenen. I dag er Marolo stadig pionerer indenfor lagring og nogle af grappaerne hviler i 5, 10, 20 eller flere år inden de flaskes – det afhænger naturligvis af, hvad den pågældende grappa er bedst tjent med. Jo mere fadlagring, desto flere noter af vanilje og krydderier, men det sker ofte på bekostning af de primære aromaer: de aromatiske, florale, frugtige noter fra druekvaset.
I 1989 lavede Marolo den første ”single vineyard”-destillation, en sjælden type grappa, de stadig producerer. Udover grappa laver Marolo desuden diverse likører og en klassisk, piemontesisk amaro.
1.285,00 DKK
Andre har også set på
Ofte købt sammen med