Choya Ume Dry Fruit Wine
Smagsnoter
Beskrivelse
Choya Dry er en japansk frugtvin lavet på ume-frugten, som er i familie med blommer og abrikoser. Smagen er mild og frugtig, med en fin, afstemt sødme – denne ”dry”-udgave er en anelse mere tør end den originale, og den anbefales derfor som akkompagnement til fx sushi.
Farve: Let gylden.
Duft: Frugtig duft der minder om abrikos og mandel.
Smagsnoter: Let sødme, masser af stenfrugt og en blid syrlighed som holder vinen rank.
Serveringsforslag: Nyd den afkølet – for eksempel til sushi!
Specifikationer
Producent
Choya ligger i Habikino, Osaka, og er verdens største (og efter manges mening den bedste) producent af umeshu. Og hvad er så det? Jo, umeshu er en japansk likør lavet på ume-frugten, som tilhører samme familie som blommer og abrikoser, men har et væsentligt højere syreindhold. Choya laver mange forskellige slags umeshu, nogle helt traditionelle og andre mere innovative – men fælles for dem alle er, at der aldrig bruges nogen former for kunstige tilsætningsstoffer – hverken farve- eller smagsstoffer.
Smagen i en god umeshu kommer ikke kun fra frugtens kød og skind, men også fra kernen. Ud af de hundredvis af ume-sorter, som der findes i Japan, har Choya valgt kun at arbejde med fire, hvoraf især Nanko-ume fra Wakayama er særligt eftertragtet blandt andet på grund af den høje syre.
119,00 DKK
Andre har også set på
Ofte købt sammen med