Solbærlikør er en populær digestif og i øvrigt en likør som har enormt mange anvendelser i cocktails. Den laves typisk på base af en neutral spiritus, som infuseres med friske solbær.
Creme de Cassis
Der er særligt ét sted, der er berømt for at producere fremragende solbærlikør, og det er faktisk Bourgogne. Det franske navn er crème de cassis, og der er hele 3 distinkte ”appellationer” for cassis i Frankrig, to af dem i Bourgogne: cassis de dijon og cassis de Bourgogne. Derudover er der cassis de Saintonge i Cognac. Likørerne, som produceres under disse appellationer, har særligt strenge krav til kvalitet og ophav.
Kir og Kir Royal
Den måske mest berømte drink lavet med creme de cassis er en Kir. Det er en helt enkelt blanding af aligoté (en tør hvidvin) fra Bourgogne og likør. Den findes naturligvis også i en royal udgave, som ærligt talt er en del sjovere. Her byttes aligotéen ud med mousserende vin, gerne cremant de Bourgogne.
Likør fra Frankrig
70 cl · 20% vol
Briottet Creme de Cassis de Dijon Premium 20%
Likør fra Frankrig
70 cl · 15% vol
Briottet Creme de Cassis de Dijon 15%
Likør fra Danmark
70 cl · 21% vol
Oskar Davidsen Solbærrom
Likør fra Danmark
50 cl · 29% vol
Radius Solbærlikør
Likør fra Frankrig
20 cl · 20% vol
Merlet Creme de Cassis de la Saintonge Boisee
Likør fra Frankrig
70 cl · 33% vol
Merlet C2 Liqueur Cassis et Cognac
Gin fra Danmark
50 cl · 40% vol
Sams Island Solbær Gin
Likør fra Frankrig
500 cl · 20% vol
Merlet Creme de Cassis BiB
Gin fra Sverige
50 cl · 28% vol