Hazelburn Rundlets Kilderkins

70 CL
50,1 %

Smagsnoter

Chokolade
Honning
Stenfrugt
Træ
0 af 5
Røg
4 af 5
Smag / Krop / Fylde
3 af 5
Sødme
 Ukendt tilgængelighed

7.500,00 DKK

emailKontakt ved interesse
  • Leveringtid Kontakt for info
  • Fragtfri levering Køb for min. 500,-
  • Afhent gratis i vores butikker

Beskrivelse

Hazelburn Rundlets & Kilderkins er en single malt whisky fra Springbank i Campbeltown. Denne særlige udgave er lagret på usædvanligt små fade kaldet ”rundlets” og ”kilderkins” – fade, som i gamle dage blev solgt direkte til folk fra de bedre kredse i Campbeltown. Kapaciteten er på omkring 68 liter, og den øgede kontakt mellem whisky og eg betyder, at modningen accelereres, så denne 10 år gamle Hazelburn fornemmes ældre end den egentlig er!

Der blev tappet 12.000 flasker af denne limited edition tilbage i 2014.

Farve: Rav
Duft: Fyldig duft af chokolade og honning kombineret med undertoner af abrikos og sveske.
Smagsnoter: Blød og elegant mundfornemmelse med en rig mosaik af nuancer. I starten findes friske noter af kandiseret æble, smørkaramel og marcipan. Efterfølgende udvikles nuancer af mandler, cedertræ og crème Brûlée. Man kan godt fristes til at tro, at det er en ældre whisky, end det egentlig er.

Specifikationer

Produkttype: Whisky - Single Malt
Alkohol %: 50,1
Alder: 10 år
Land: Skotland
Region: Campbeltown
Number: 50138300
Egne produkter: Yes

Producent

Springbank Distillery

Hos Springbank producerer man 3 distinkte typer whisky, som differentierer sig på en række parametre. Den klassiske Springbank har en let tørverøg. Røgniveauet angives (noget upræcist) med en måling af fenol i den færdigmaltede byg og ligger på cirka 10-15 ”parts per milion” (malten tørres 6 timer med tørverøg og 30 timer med varm luft). Springbank er desuden destilleret 2.5 gange. ”Longrow” – en kraftigt røget variant blev første gang lavet i 1973. Her er røgen oppe på 50-55 ppm, malten tørres 48 timer med tørverøg, og den er destilleret 2 gange. Den nyeste variant, Hazelburn, så dagens lys i 1997 da man for første gang forsøgte sig med helt urøget og tripeldestilleret whisky. Ud af de cirka 175.000 liter, det lille Campbeltown-destilleri producerer om året, er 80% Springbank, cirka 10% Longrow og 10% Hazelburn.

Uanset hvilken variant man har hang til, er Springbank værd at stifte bekendtskab med. Det er mange whiskynørders yndlingsdestilleri og det af gode grunde! Som det eneste destilleri i Skotland malter de selv al den byg de skal bruge. Der tilsættes aldrig farvestof, og whiskyen kølefiltreres ikke.

Springbank Distillers Ltd, 9 Bolgam Street, Campbeltown, Argyll, Scotland PA28 6HZ

Se hele Springbank Distillery's udvalg

 Ukendt tilgængelighed

7.500,00 DKK

emailKontakt ved interesse
  • Leveringtid Kontakt for info
  • Fragtfri levering Køb for min. 500,-
  • Afhent gratis i vores butikker