Pierre Jean Villa Collines Rhodaniennes E. d'Antan

2019
75 CL
14 %

Smagsnoter

Rød frugt
Peber
Animalske noter
3 af 5
Smag / Krop / Fylde
3 af 5
Syre
1 af 5
Sødme

449,00 DKK

  • Leveringtid
  • Fragtfri levering Køb for min. 500,-
  • Afhent gratis i vores butikker

Beskrivelse

Pierre Jean Villa Esprit d’Antan er en rødvin fra Seyssuel, et lille og næsten glemt vinområde i Vienne, lidt syd for Lyon. Området siges at have været højt skattet af romerne for 2000 år siden, men har efter phylloxeraen nærmest været komatøst, indtil en skæbnesvanger dag i 1996 hvor tre vinmagere, Yves Cuilleron, Pierre Gaillard og François Villard, sammen med Pierre Jean Villa, besluttede igen at plante vin i Seyssuel. Området har endnu ikke opnået status som cru og vinen er derfor klassificeret som IGP Collines Rhodaniennes. Esprit d’Antan er lavet på 100% Syrah, og det er ikke usædvanligt at man hører smagen omtalt som ”hvis man dyrkede Syrah i Bourgogne”. 
 
Farve: Dyb rubin.
Duft: I duften fornemmes bærfrugt, peber og bacon. 
Smagsnoter: Yndefuld og luftig på tungen med noter af hindbær og hvid peber.
 
Serveringsforslag: Nyd den let afkølet fx til retter med rødt kød eller vildt.
 

Specifikationer

Produkttype: Rødvin
Alkohol %: 14
Årgang: 2019
Land: Frankrig
Region: Rhone
Druer: Syrah
Number: 10055719
Egne produkter: Yes

Producent

Pierre Jean Villa
Logo

Pierre Jean Villa lærte vinmagerfaget i 1990’erne i Bourgogne hos Mommesin – ét af områdets helt store navne. Da han vendte hjem til Rhône i 2003, blev han en del af Vins de Vienne, og i 2009 fandt han tiden moden til at starte sit eget foretagende. Det er nu blomstret op til 14 hektarer vinmarker fordelt i Rhône, blandt andet i Côte Rôtie, Condrieu, Saint-Joseph og Crozes-Hermitage. Vinene laves med den største respekt for land og drue, og den ”ikke-interventionistiske” tilgang inkluderer blandt andet spontangæring og næsten ingen filtrering. Fra 2015-årgangen benyttes hovedsageligt brugte fade til lagringen.

Sideløbende med Pierres Rhône-eventyr, startede han også et Bourgogne-hus sammen med en anden prominent vinskikkelse: Olivier Decelle. De to huse, Pierre Jean Villa og Decelle-Villa deler visionen om rene, terroirdrevne og elegante vine.

5 Route de Pélussin, 42410 Chavanay, Frankrig

Se hele Pierre Jean Villa's udvalg

 

449,00 DKK

  • Leveringtid
  • Fragtfri levering Køb for min. 500,-
  • Afhent gratis i vores butikker

Andre har også set på

Ofte købt sammen med