Di Filippo Montefalco Sagrantino Passito ØKO

2016
37,5 CL5CL
13,5 %

Smagsnoter

Tørret frugt
Mørke bær
Varme krydderier
Chokolade
5 af 5
Smag / Krop / Fylde
3 af 5
Syre
4 af 5
Sødme
Økologisk
 Udsolgt online

329,00 DKK


  • Leveringtid Ikke tilgængelig
  • Fragtfri levering Køb for min. 500,-
  • Afhent gratis i vores butikker
Download produktbillede

Beskrivelse

Traditionen med at tørre druer på stråmåtter i månedsvis, så vandet i druerne lige så stille fordamper og den resterende saft bliver opkoncentreret, forbindes fortrinsvis med Valpolicella, hvor man laver den berømte Amarone på denne vis. Dens søde pendant Recioto laves også sådan, men gæres ikke ud, så Reciotoen bliver sød – modsat Amaronen. Denne tradition er dog på ingen måde eksklusiv for Valpolicella, og rundt omkring i Italien møder man da også mange forskellige vine lavet på tørrede druer, de fleste af dem søde. Et eksempel på en vin lavet netop på tørrede druer er denne. En intens og koncentreret, sød rødvin på Sagrantino-druen. Di Filippo laver cirka 1000 flasker om året, så det er lidt en specialitet. En meget lækker en af slagsen!

Farve: Mørk rubinrød.
Duft: Intens duft af mørke bær, tørrede og kandiserede bær, lidt varmekrydderier henad kanel og kardemomme samt lidt chokolade.
Smagsnoter: Meget fyldig smag med fokus på de syltede frugtnoter, viskøs, kraftig struktur og pæn sødme uden at være klistret.

Serveringsforslag: En ægte Vino da Meditazione som italienerne kalder det; en meditationsvin, som går fortrinligt efter et godt måltid mad, gerne bare for sig selv. Den går også godt sammen med ikke-for-søde frugtdesserter, tørrede frugter og nødder, mørk chokolade og lagrede oste. Passer også glimrende til risalamande.

Specifikationer

Produkttype: Søde Vine
Alkohol %: 13,5
Årgang: 2016
Land: Italien
Region: Umbrien
Druer: Sagrantino (100 %)
Number: 35090501
Egne produkter: Yes

Producent

Cantina Di Filippo
Logo

Passion er nok mest rammende ord til at beskrive familien Filippos filosofi og tilgang til vinproduktionen. Di Filippo arbejder med en dyb respekt for klimaet og den jord, som er altafgørende for vinen. Traktoren er blevet erstattet med heste og sprøjtemidler erstattet med gæs, der holder ukrudtet nede mellem stokkene. De i alt tredive hektar spredt over de solbeskinnede bakker mellem Torgiano og Montefalco, med udsigt over Assisi, dyrkes økologisk og efter biodynamiske principper.

Den respekt og kærlighed, som dikterer alle beslutninger i både marken og vinkælderen, oversættes til enorm kvalitet i vinene, og det var også denne passion, kærlighed og respekt, der begejstrede os, da vi i 1999 for første gang mødte familien Filippo og blev præsenteret for deres vine. Kronen på værket var da de i 2015 blev kåret til årets økologiske producent i Italien.

Vocabolo Conversino, 153, 06033 Cannara PG, Italien

Se hele Cantina Di Filippo's udvalg

 Udsolgt online

329,00 DKK


  • Leveringtid Ikke tilgængelig
  • Fragtfri levering Køb for min. 500,-
  • Afhent gratis i vores butikker

Andre har også set på

Ofte købt sammen med