Yannick Amirault

Fremragende Cabernet Franc fra Bourgeuil og St. Nicolas-de-Bourgeuil

Yannick Amirault kommer fra en familie af vinmagere, men da han skulle overtage sin fars marker, var der noget, han ikke kunne forlige sig med: 1970’ernes industrialiserede agrikultur og lidt for liberale brug af sprøjtegifte. Så ville han hellere lave vin, som farfaren, Eugene Amirault, havde gjort det: uden kunstgødning og med markerne bugnende af frugttræer, græs og dyreliv. I 1977 startede han så sin egen vingård med marker der havde tilhørt farfaren. I 1990’erne overtager han den berømte Bourgueil-mark, Le Grand Clos.

I dag er alle vinene certificeret økologiske, og Yannick får hjælp af sin søn Benoit. De råder over omkring 20 hektarer (og dyrker ren Cabernet Franc, bortset fra en knivspids Chenin), og kunne i princippet udvide, men gør det ikke af frygt for at miste bare den mindste smule kontrol over kvaliteten.

Yannick Amirault kommer fra en familie af vinmagere, men da han skulle overtage sin fars marker, var der noget, han ikke kunne forlige sig med: 1970’ernes industrialiserede agrikultur og lidt for liberale brug af sprøjtegifte. Så ville han hellere lave vin, som farfaren, Eugene Amirault, havde gjort det: uden kunstgødning og med markerne bugnende af frugttræer, græs og dyreliv. I 1977 startede han så sin egen vingård med marker der havde tilhørt farfaren. I 1990’erne overtager han den berømte Bourgueil-mark, Le Grand Clos.

I dag er alle vinene certificeret økologiske, og Yannick får hjælp af sin søn Benoit. De råder over omkring 20 hektarer (og dyrker ren Cabernet Franc, bortset fra en knivspids Chenin), og kunne i princippet udvide, men gør det ikke af frygt for at miste bare den mindste smule kontrol over kvaliteten.