
I Neuchâtel i Schweiz ligger der et slot, hvor man har lavet vin i over 400 år. Femtende generation (!), Henry Aloys Grosjean, er i dag ved roret på Château d’Auvernier som ligger på bredden af Neuchâtel-søen. Slottet råder selv over 16 hektar vinmarker med stokke, som står i meget Bourgogne-lignende, kalkholdig jord. Har de brug for flere druer, købes de af udvalgte vinavlere, som slottet har samarbejdet med i flere generationer. Søen har en regulerende effekt på det omkringliggende mikroklima: om vinteren forsinker den blomstringen og om efteråret hjælper den opsparede varme på modningen. D’Auvernier dyrker en række forskellige druesorter: chasselas (en schweizisk specialitet), chardonnay og pinot gris, men særligt gode er deres pinot noir-baserede vine, både roséen Oeil de Perdrix (”agerhøneøje”) og rødvinene i Tradition-serien.
I Neuchâtel i Schweiz ligger der et slot, hvor man har lavet vin i over 400 år. Femtende generation (!), Henry Aloys Grosjean, er i dag ved roret på Château d’Auvernier som ligger på bredden af Neuchâtel-søen. Slottet råder selv over 16 hektar vinmarker med stokke, som står i meget Bourgogne-lignende, kalkholdig jord. Har de brug for flere druer, købes de af udvalgte vinavlere, som slottet har samarbejdet med i flere generationer. Søen har en regulerende effekt på det omkringliggende mikroklima: om vinteren forsinker den blomstringen og om efteråret hjælper den opsparede varme på modningen. D’Auvernier dyrker en række forskellige druesorter: chasselas (en schweizisk specialitet), chardonnay og pinot gris, men særligt gode er deres pinot noir-baserede vine, både roséen Oeil de Perdrix (”agerhøneøje”) og rødvinene i Tradition-serien.