The Choya Extra Shiso
Smagsnoter
Beskrivelse
Choya Umeshu ”Extra Shiso” er en japansk likør lavet på ume-frugten, som er i familie med blommer og abrikoser. Denne udgave tilhører Choyas premium ”Extra”-serie, og er lagret 2-3 år. Til likøren bruges udelukkende Nanko-ume fra Kishu, og forstærkningen sker med sukkerrørsalkohol. Desuden indeholder den røde shiso-blade – en japansk urt med en frisk, urtet og let bitter smag. Den er tappet med et par ume-frugter i flasken.
Farve: Let rødlig.
Duft: Dufter lækkert af mynte, abrikos, marcipan og citrus.
Smagsnoter: Koncentreret sødmefuld og syrlig smag af stenfrugt med et urtet touch.
Serveringsforslag: Kan nydes rent eller i cocktails.
Specifikationer
Producent
Choya ligger i Habikino, Osaka, og er verdens største (og efter manges mening den bedste) producent af umeshu. Og hvad er så det? Jo, umeshu er en japansk likør lavet på ume-frugten, som tilhører samme familie som blommer og abrikoser, men har et væsentligt højere syreindhold. Choya laver mange forskellige slags umeshu, nogle helt traditionelle og andre mere innovative – men fælles for dem alle er, at der aldrig bruges nogen former for kunstige tilsætningsstoffer – hverken farve- eller smagsstoffer.
Smagen i en god umeshu kommer ikke kun fra frugtens kød og skind, men også fra kernen. Ud af de hundredvis af ume-sorter, som der findes i Japan, har Choya valgt kun at arbejde med fire, hvoraf især Nanko-ume fra Wakayama er særligt eftertragtet blandt andet på grund af den høje syre.
249,00 DKK
Andre har også set på
Ofte købt sammen med