Springbank 21 y. PING XII

70 CL
48 %

Smagsnoter

Maritime noter
Honning
ingefær
Røg
Tørret frugt
2 af 5
Røg
4 af 5
Smag / Krop / Fylde
3 af 5
Sødme
 Ukendt tilgængelighed

15.000,00 DKK

emailKontakt ved interesse
  • Leveringtid Kontakt for info
  • Fragtfri levering Køb for min. 500,-
  • Afhent gratis i vores butikker

Beskrivelse

PING XII Skotsk Single Malt Whisky

Det er med stor fornøjelse at vi lancerer PING XII, for på trods af alle de fantastiske nye kategorier af spiritus vi har glæden af at stifte bekendtskab med, er det whisky der ligger os hjertet nærmest! Når whiskyen tilmed kommer fra Springbank Distillery, bliver det ikke meget bedre! Springbank har længe været en Juul's favorit og derfor passer denne nye aftapning perfekt ind i PING-serien.

Få to ord kan begejstre en whiskyentusiast, som 'Springbank' og 'enogtyve' i samme sætning! I 1980'erne og 1990'erne blev der aftappet nogle ikoniske 21 år gamle Springbank whiskyer som i dag har legende-status. Men aftapningen forsvandt fra butikkernes hylder fordi destilleriet var i bero mellem 1979 og 1989. Det er først efter år 2011 at destillater fra det genåbnede Springbank igen har nået en alder af 21 år.

Derfor er denne nye PING en ekstra velkommen tilføjelse til sortimentet, med de suveræne egenskaber af at være en 21 år gammel Springbank single cask, lagret på et ex sherryfad og specielt aftappet til Juul's Vin & Spiritus' 90-års jubilæum!

Farve: Ahornsirup.
Duft: Rige sherryindflydelser med overdådige noter af saftige blommer, rabarberkompot, ingefær og honningristet granola.
Smagsnoter: Sublim balance mellem sherryfadets sødme og den salte, let tørvede destillerikarakter! I smagen findes karamel, peber, tørv, salt og lidt jod.
Serveringsforslag: Bør nydes rent, evt. med et par dråber køligt vand.

Specifikationer

Produkttype: Whisky - Single Malt
Alkohol %: 48
Alder: 21 år
Land: Skotland
Region: Campbeltown
Number: 50132110
Egne produkter: Yes

Producent

Springbank Distillery

Hos Springbank producerer man 3 distinkte typer whisky, som differentierer sig på en række parametre. Den klassiske Springbank har en let tørverøg. Røgniveauet angives (noget upræcist) med en måling af fenol i den færdigmaltede byg og ligger på cirka 10-15 ”parts per milion” (malten tørres 6 timer med tørverøg og 30 timer med varm luft). Springbank er desuden destilleret 2.5 gange. ”Longrow” – en kraftigt røget variant blev første gang lavet i 1973. Her er røgen oppe på 50-55 ppm, malten tørres 48 timer med tørverøg, og den er destilleret 2 gange. Den nyeste variant, Hazelburn, så dagens lys i 1997 da man for første gang forsøgte sig med helt urøget og tripeldestilleret whisky. Ud af de cirka 175.000 liter, det lille Campbeltown-destilleri producerer om året, er 80% Springbank, cirka 10% Longrow og 10% Hazelburn.

Uanset hvilken variant man har hang til, er Springbank værd at stifte bekendtskab med. Det er mange whiskynørders yndlingsdestilleri og det af gode grunde! Som det eneste destilleri i Skotland malter de selv al den byg de skal bruge. Der tilsættes aldrig farvestof, og whiskyen kølefiltreres ikke.

Springbank Distillers Ltd, 9 Bolgam Street, Campbeltown, Argyll, Scotland PA28 6HZ

Se hele Springbank Distillery's udvalg

 Ukendt tilgængelighed

15.000,00 DKK

emailKontakt ved interesse
  • Leveringtid Kontakt for info
  • Fragtfri levering Køb for min. 500,-
  • Afhent gratis i vores butikker