J. Rieger & Co.

Et legendarisk destilleri er genopstået!

Kansas City har fået sit første destilleri siden Prohibition.

O! So good! var det oprindelige slogan på en flyer, der landede i postkasserne hos mere end en kvart million (!) amerikanere i 1880’erne. J. Rieger & Co. var USA's største ”mail-order” whisky. I dag er der intet usædvanligt over at postbuddet ringer på med en flaske whisky, men dengang var det revolutionerende.

J. Rieger & Co. blev grundlagt af østrigske immigranter i 1887, som arbejdede hårdt på at gøre Rieger’s til et af tidens førende mærker. Men uagtet den store succes, blev det ét af de mange destillerier der kunne tælles mellem Forbudstidens ofre. Ja, altså lige indtil det i 2014 blev genoplivet af to hardcore whiskyentusiaster - deriblandt Jacob Riegers tip-tip-oldebarn og eneste levende efterkommer!

De seneste års bourbonboom har avlet en næsten uendeligt lang række nye whiskeybrands, men J. Rieger skiller sig ud ved faktisk at have et destilleri! Det lyder måske som den primære forudsætning for at sælge whiskey, men det er ganske normalt at man køber færdig eller næsten færdig whisky og tapper det under sit eget mærke. Det er en god måde at skabe opmærksomhed omkring brandet, mens man venter på ens ”egen” whiskey bliver moden. Rieger køber også fra andre destillerier, men i 2021 kunne de begynde at tappe de første af deres helt egne fade, som nu var fyldt 6 år og – vigtigst af alt – smagte fantastisk.
    Destilleriet ligger i Kansas City, Missouri, i en gammel tappehal langs floden, der i gamle dage tilhørte bryggeriet Heim. Med til at designe destilleriet og opskrifterne var blandt andre den store amerikanske whiskyekspert, Dave Pickerell, og tidligere master distiller for Tanqueray Gin, Tom Nichol. 

 

O! So good! var det oprindelige slogan på en flyer, der landede i postkasserne hos mere end en kvart million (!) amerikanere i 1880’erne. J. Rieger & Co. var USA's største ”mail-order” whisky. I dag er der intet usædvanligt over at postbuddet ringer på med en flaske whisky, men dengang var det revolutionerende.

J. Rieger & Co. blev grundlagt af østrigske immigranter i 1887, som arbejdede hårdt på at gøre Rieger’s til et af tidens førende mærker. Men uagtet den store succes, blev det ét af de mange destillerier der kunne tælles mellem Forbudstidens ofre. Ja, altså lige indtil det i 2014 blev genoplivet af to hardcore whiskyentusiaster - deriblandt Jacob Riegers tip-tip-oldebarn og eneste levende efterkommer!

De seneste års bourbonboom har avlet en næsten uendeligt lang række nye whiskeybrands, men J. Rieger skiller sig ud ved faktisk at have et destilleri! Det lyder måske som den primære forudsætning for at sælge whiskey, men det er ganske normalt at man køber færdig eller næsten færdig whisky og tapper det under sit eget mærke. Det er en god måde at skabe opmærksomhed omkring brandet, mens man venter på ens ”egen” whiskey bliver moden. Rieger køber også fra andre destillerier, men i 2021 kunne de begynde at tappe de første af deres helt egne fade, som nu var fyldt 6 år og – vigtigst af alt – smagte fantastisk.
    Destilleriet ligger i Kansas City, Missouri, i en gammel tappehal langs floden, der i gamle dage tilhørte bryggeriet Heim. Med til at designe destilleriet og opskrifterne var blandt andre den store amerikanske whiskyekspert, Dave Pickerell, og tidligere master distiller for Tanqueray Gin, Tom Nichol.