Næste flaske hos Min Whisky

Min Whisky - December måned:

 

Oremandsgaard Drær - Ung rug 2021

Oremandsgaard Drær Single Cask 2021 er Oremandsgaards første Single Cask "young rye". Navnet "Drær" kommer fra et fænomen, man kan observere ved rugen: på rug modnes pollenkornene samtidigt i alle planter, og derfor frigives deres pollen også samtidigt i en stor tågesky. Når man ser denne tågesky, siger man at rugen drær – et forvarsel om at høsten står for døren.

Drær er lagret 16 måneder på et PX sherryfad. Tappet ved 58% i 502 nummererede eksemplarer.

Farve: Flot gylden.
Duft: Lad den først hvile i glasset et minut eller 2. Derefter kan du gå på opdagelse og finde en krydret duft med noter af vanilje, tørret rug og hvid rosinsødme fra PX fadet.
Smagsnoter: De 58% Abv står flot og kræver at man kender til cask strength. Alligevel blødes det flot op af det eminente PX fad. Flot krydret udtryk.

Serveringsforslag: Nydes som klassisk avec til kaffe, en fed ost eller på en særligt god dag.

 Vælg mellem de 4 abonnementstyper her

Oremandsgaard & Radius Distillery
 

Læs mere om producenten her


92 POINT

Whisky Og-magasinet
"Lavet på rug og modnet 16 måneder på et PX-sherryfad. Så den er på vej til at blive en rye whisky, selvom den ikke må kaldes det endnu. Sikke en duft, nærmest som nybagt rugbrød. Umiddelbar, rund, blød og krydret, men så kommer alkoholen buldrende og man indser at den er ung. Men sikke et potentiale og jeg glæder mig allerede til man kan frigive den som en ægte rye whisky."

Læs historien, om hvordan Radius frandt hjem på Oremandsgaard Gods