Næste måneds whisky


Glen Garioch 12 Year Old

Glen Garioch 12 Year Old er en single malt whisky fra det skotske højland. Den er en del af Glen Gariochs ”core range” og er lagret 12 år på en blanding af bourbonfade og udsøgte sherryfade. En smukt balanceret whisky med stor smag, hvilket forstærkes yderligere af den høje aftapningsstyrke: 48% - noget vi er kæmpe fans af!
 

Farve: Gylden.
Duft: Frodig og sødmefuld duft af ferskner, ananas, vanilje og malt.
Smagsnoter: Stor krop, masser af frisk frugt, fudge, krydderier og tørre egetræsnoter i eftersmagen.

Serveringsforslag: Nydes rent, evt. med en dråbe køligt vand. Glen Garioch anbefaler selv denne aftapning som den perfekte ledsager til Parmigiano Reggiano!Vælg mellem de 4 abonnementstyper her

Glen Garioch

Glen Garioch, som udtales glen gee-ree, er med over 200 års virke et af Skotlands ældste destillerier. Det ligger i landsbyen Old Meldrum i Aberdeenshire midt i det østlige skotske højland. Landskabet er at regne blandt Skotlands smukkeste og kendt for sine mange destillerier og flotte skotske uldvarer. Men den samme beliggenhed er også problematisk. I slutningen af 1960’erne havde man store problemer med at finde en anvendelig vandkilde nær destilleriet, og det var medvirkende til, at Glen Garioch lukkede for første gang i 1968. Men heldigvis lykkedes det den lokale vandhund, Alec ”Digger” Grant, at opsnuse en kilde, der kunne levere 10 gange så meget vand, som destilleriet egentlig havde brug for, og det genåbnede til stor fanfare i 1973. Den anden gang det lukkede var i 1995, men denne gang skulle tørken kun vare i 2 år.

Siden genåbningen i 1997 har Glen Garioch kun brugt ikke-røget byg, mens den førhen var peated til 8-10 ppm. I 2018 producerede man cirka 450.000 liter ren alkohol – om end kapaciteten faktisk er en del højere.