Min Whisky - Juni Måned:
Ærø Whisky Standard Issue

Der er egentlig intet ”standard” over Ærø Whisky Standard Issue – den er fuldkommen exceptionel!

I Standard Issue indgår whisky lagret på forskellige slags fade, primært virgin oak og 2nd fill pedro ximénez og oloroso-sherryfade på 128 liter. Da sammensætningen af fadene varierer, kan smagen på whiskyen også variere hvis du sammenligner 2 flasker tappet på forskellige tidspunkter.

Byggen er økologisk, og en del af den kommer fra Ærø. Whiskyen er tappet ved yderst fornuftige 48%, og den er ikke tilsat farvestof eller kølefiltreret. Derfor kan der også forekomme lidt bundfald – men det er helt naturligt, bare rolig.

Farve: Gylden.
Duft: Vanilje, honning, citrus og malt.
Smagsnoter: Næsten ”sprød” fornemmelse af friske, grønne æbler, nyslynget honning og malt.

Serveringsforslag: Bør nydes rent. 




Vælg mellem de 4 abonnementstyper her

Ærø Whisky 

Det er ikke kun de skotske øer, der forstår sig på whisky, også vores egen lille Ærø har fået sit eget destilleri!

En rigtig Ærø-whisky havde længe været en drøm for skibsfører og dokmester Michael Nielsen, og i 2016 kunne han endelig åbne sit lille destilleri i vaskehuset i baggården til Købmandsgården i Ærøskøbing. Der er naturligvis fokus på det lokale: fx bruger man økologisk korn fra Lone og Christian på Kammerrådgården ca. 4 km vest for Ærøskøbing, som maltes i bryghuset lige overfor destilleriet. Når det ikke slår til, indkøbes økologisk malt fra Fuglsang ved Haderslev. Ja, selv et ærøsk egetræ har lagt stave til et fad, som noget af whiskyen er lagret på! Det meste af produktionen tilbringer dog årene på spanske sherryfade eller ny, amerikansk eg, før den tappes, altid uden kølefiltrering eller tilsat farvestof.

Ærø har en lang og stolt søfartstradition, og indtil nu har ”nationaldrikken” været sømandsbitteren Riga Balsam, men mon ikke den gode single malt whisky også finder plads i ærøboernes glas – og forhåbentligt er der lidt til os andre også…