Sådan laver du Mexicos yndlingsdrink
”Vent lidt”, tænker du, ”… er det ikke en margarita?”
Nej! I Mexico er Palomaen faktisk mere populær! Den er også nemmere at lave – i hvert fald i sin oprindelige form – og kræver ingen shaker.
Paloma betyder ”due” på spansk, og den er formentlig opfundet i 1950’erne som et simpelt men effektivt ægteskab mellem grapefrugtsodavanden Squirt og tequila. Det var dog først da man tilføjede frisk limejuice og en lille smule salt, at Palomaen virkelig steg i graderne som én af de lækreste, mest læskende tequila-cocktails.
¿Por qué no los dos?
Da craft cocktail-bevægelsen tog fart, begyndte bartendere at bytte sodavanden ud med frisk grapefrugtsaft, sukker og danskvand, og derfor er der i dag to måder at lave en Paloma på: enten bruger du grapefrugtsodavand eller også laver din egen ”grapesodavand” med frisk grapefrugtsaft. Begge dele kan give et fremragende resultat. Her får du opskriften på begge varianter!
![](/admin/public/getimage.ashx?Image=/Files/Images/Artikelbilleder/los-danzantes-mezcales-galeria-6.jpg&Width=960&Height=1280&Format=jpg&Quality=75&Crop=0)
Hvad med mezcal?
Kan man bruge mezcal i en Paloma? Selvfølgelig kan du lave en Smoky Paloma! Lidt røg har aldrig skadet nogen... vel?
Vi foretrækker at lave en split base - det vil sige både tequila og mezcal, fx 4 cl tequila og 1 cl mezcal.
Den originale Paloma
Opskrift
- 4-5 cl god blanco tequila, fx Ocho
- 1 cl friskpresset limesaft
- Grapefrugtsodavand, fx Three Cents Grapefruit
- Et lille nip salt
Sådan laver du en Paloma
- Bland tequila, limesaft og salt i et highball glas og rør rundt for at opløse saltet lidt. Fyld is i glasset og top med grapefrugtsodavand. Rør nænsomt rundt for at blande og pynt evt. med en skive lime.
![Sådan laver du en Paloma](/admin/public/getimage.ashx?Image=/Files/Images/Artikelbilleder/Three-cents-paloma2.jpg&Width=1920&Height=1440&Format=jpg&Quality=75&Crop=0)
Den luksuriøse Paloma
Opskrift
- 4-5 cl god blanco tequila, fx Don Fulano
- 1 cl friskpresset limesaft
- 3 cl frisk grapefrugtsaft
- 1,5 cl sukkersirup
- Et lille nip salt
- Danskvand – helst med så meget brus, som muligt
Sådan laver du en "craft" Paloma
- De 5 første ingredienser shakes med is og hældes i et highballglas med is. Top med danskvand og pynt med en skive lime.
![Sådan laver du en Paloma](/admin/public/getimage.ashx?Image=/Files/Images/Artikelbilleder/Paloma.jpg&Width=1920&Height=1440&Format=jpg&Quality=75&Crop=0)