Den perfekte limoncello spritz


Opskrift og guide

 

Move over, Aperol! Pallini Spritz er kommet for at blive.

En spritz eller to er fast inventar på de fleste barers menukort i sommermånederne, og flere og flere har også fundet ud af, hvor nem den er at lave derhjemme. For mange startede det nok med Aperol Spritz, men på det seneste har en spritny variant meldt sig som sommerens hotteste tørstslukker: Limoncello Spritz! Eller nærmere: Pallini Spritz.

Hvad er en spritz?

En spritz er en nem og forfriskende drink, som efter sigende er opfundet af ungarske soldater udstationeret i Norditalien. De var vant til at drikke øl, og foretrak derfor at fortynde den stærke, lokale vin med danskvand for at sænke alkoholprocenten og gøre den mere forfriskende. Dette er essensen af en spritz: vin og danskvand. Den moderne spritz er typisk baseret på en forstærket vin eller likør, og indeholder også mousserende vin, men idéen er den samme. At den har beholdt sin popularitet, skyldes netop disse 3 ting: den er utroligt forfriskende, den er relativt lav på alkohol og så er den nem at lave selv.

Mens Aperol længe har regeret spritzen, har en Pallini Spritz vundet mange hjerter: den har ingen bitterhed og er, om muligt, endnu mere forfriskende!

Gå direkte til opskriften


Limoncello

Limoncelloen er den dominerende smag i drinken - brug en god en!

Vi anbefaler Pallini Limoncello

Mousserende vin

Ingen spritz uden bobler! Prosecco er det klassiske valg, men vi sladrer ikke hvis du bruger cremant eller cava. Bare husk, at den helst skal være til den tørre side, da limoncello'en jo er ret sød.

Danskvand

Hvor meget danskvand, du putter i, er egentlig lidt en smagssag. Men brug en med masser af bobler - blid brus hører ikke hjemme i en spritz.

Hvad er limoncello?

Limoncello er en af de mest ikoniske italienske likører. Opskriften er næsten altid meget simpel, hvilket blot gør, at det er endnu mere vigtigt at starte med gode råvarer. Der indgår nemlig kun citroner, spiritus og sukker. Skallen fra citronerne udblødes i neutral spiritus, og når de så har trukket længe nok, filtreres de fra og spiritussen smages til med sukker. Det giver sig selv, at citronernes kvalitet er afgørende.


En citron er ikke bare en citron

Troede du, en citron bare var en citron? Så tro om igen. I Italien går man så meget op i frugten, at man flere steder har beskyttede oprindelsesbetegnelser for citroner, præcis lige som man har for vine og oste! Det ses fx i Puglia, hvor man har Femminello del Gargano IGP og på Amalfi-kysten, hvor man dyrker den eftertragtede Sfusato Amalfitano. Det er dennne særlige citrus, sfusatoen, hvis uforlignelige aroma giver Pallini Limoncello sin karakter og kvalitet.


Den perfekte Pallini Limoncello Spritz
Opskrift

Sådan laver du en Limoncello Spritz

  • Hæld alle ingredienser op i et mellemstort vinglas fyldt med is og rør forsigtigt rundt. Pynt drinken med en skive citron eller et twist af citronskal.

Du kan købe en cocktailpakke her