HE Dausch
 

Kult-Pinot fra Pfalz

Når det gælder Tyskland og Pinot Noir (eller Spätburgunder), så er Hans Erich Dausch mere end et mulehår foran alle de andre. Den lille producent i Pfalz har opnået absolut kultstatus, hvilket blandt andet skyldes en lang række topplaceringer når vinmagasiner som Gault Millau og Vinum har kåret landets bedste pinot’er. Stilen er burgundisk, ja faktisk til forveksling, og selvom det efterhånden er et fortærsket udtryk, så er det en rammende beskrivelse af Hans Erichs forkælede vine. Han plejer de blot cirka 1,2 hektar vinmarker på kanten af Pfälzerwald ultraminutiøst og producerer kun cirka 3.800 flasker om året, fordelt på vinene Herrschaft, Eschbacher Hasen, HE Pinot Noir og den næsten grinagtigt sjældne og ret kostbare L’Artiste (omkring 240 flasker pr årgang).

Fadene kommer fra François Frères (som også leverer til Domaine de la Romanée Conti og Angelo Gaja i Italien).

Læs vores artikel om Hans Erich Dausch og HE Weine her

Når det gælder Tyskland og Pinot Noir (eller Spätburgunder), så er Hans Erich Dausch mere end et mulehår foran alle de andre. Den lille producent i Pfalz har opnået absolut kultstatus, hvilket blandt andet skyldes en lang række topplaceringer når vinmagasiner som Gault Millau og Vinum har kåret landets bedste pinot’er. Stilen er burgundisk, ja faktisk til forveksling, og selvom det efterhånden er et fortærsket udtryk, så er det en rammende beskrivelse af Hans Erichs forkælede vine. Han plejer de blot cirka 1,2 hektar vinmarker på kanten af Pfälzerwald ultraminutiøst og producerer kun cirka 3.800 flasker om året, fordelt på vinene Herrschaft, Eschbacher Hasen, HE Pinot Noir og den næsten grinagtigt sjældne og ret kostbare L’Artiste (omkring 240 flasker pr årgang).

Vinene lagres på nye fade, som kommer fra François Frères (der også leverer til Domaine de la Romanée Conti og Angelo Gaja i Italien).

 

Læs vores artikel om Hans Erich Dausch og HE Weine her