Bava
 

Historiske Piemonte-vine

Bavas historie starter i landsbyen Cocconato, lidt nordøst for Asti. Her begyndte familien at dyrke druer allerede engang i 1600-tallet. Det var dog først i 1911, at de byggede deres vinkælder, men siden er Bavas ry som en af Piemontes prominente huse cementeret, ikke mindst med en perlerække af storslåede barbera’er.

De råder i dag over 50 hektar i Monferrato og Langhe, og laver både Barolo (bl.a. fra marken Scarrone), Gavi di Gavi og en skøn chardonnay, men som nævnt er Bava særligt berømt for Barbera – og især Barbera med et godt lagringspotentiale, som nemt kan blive 10 eller 20 år uden at miste pusten, men tværtimod fylder ud og tager til i kompleksitet.
      Vi er meget begejstrede for, at vi af og til kan få gamle årgange direkte fra Bavas egen kælder, og på den måde opleve moden Barbera d’Asti lagret under de absolut optimale betingelser. Mængderne er naturligvis forsvindende små.

Bavas historie starter i landsbyen Cocconato, lidt nordøst for Asti. Her begyndte familien at dyrke druer allerede engang i 1600-tallet. Det var dog først i 1911, at de byggede deres vinkælder, men siden er Bavas ry som en af Piemontes prominente huse cementeret, ikke mindst med en perlerække af storslåede barbera’er.

De råder i dag over 50 hektar i Monferrato og Langhe, og laver både Barolo (bl.a. fra marken Scarrone), Gavi di Gavi og en skøn chardonnay, men som nævnt er Bava særligt berømt for Barbera – og især Barbera med et godt lagringspotentiale, som nemt kan blive 10 eller 20 år uden at miste pusten, men tværtimod fylder ud og tager til i kompleksitet.
​      Vi er meget begejstrede for, at vi af og til kan få gamle årgange direkte fra Bavas egen kælder, og på den måde opleve moden Barbera d’Asti lagret under de absolut optimale betingelser. Mængderne er naturligvis forsvindende små.