Barquero Pedro Ximenez Los Amigos
Beskrivelse
Los Amigos er en sød vin fra Andalucien, lavet på Pedro Ximénez-druen. Det er fristende at sige sherry, men da denne vin kommer fra naboregionen Montilla-Moriles, er det ikke helt det samme. Druerne undergår processen asoleo, hvorved de tørres udenfor i den sydspanske sol, indtil en stor del af vandet er fordampet, og sukkerindhold derved koncentreret. Efterfølgende lagres den mange år på amerikanske egetræsfade i det berømte solera-system.
Farve: Tæt mørkebrun.
Duft: Figner, rosiner, ristede kastanjer og karamel.
Smagsnoter: Kraftig, intens og meget sød, med noter af rosin, vanilje, egetræ, melasse og sveske.
Serveringsforslag: Nyd den afkølet, helst af vinglas – ikke de små fingerbøl – og gerne til blåskimmelost eller isdesserter.
Specifikationer
Producent
Omtrent 150 kilometer øst for Jerez ligger Montilla. Her produceres fabelagtige vine, som i metode og stil ligner sherry, men som, fordi de ligger uden for dennes denominacion de origen, ikke må kaldes sherry. De har i stedet deres egen DO – altså ikke Jeréz-Xérès-Sherry, men Montilla-Moriles (oprettet i 1932).
Blandt Montillas allerfineste huse finder man Pérez Barquero, som er grundlagt i 1905, og særligt siden Córdoba-familien overtog det i 1985, er steget i graderne blandt vinkendere. Huset ejer 100 hektarer marker i Sierra de Montilla og Moriles Alto (de to fineste områder), hvilket kan tilfredsstille omtrent halvdelen af deres druebehov. Her er det druen Pedro Ximenez, som er konge – ikke Palomino Fino, som i Jerez – og det gælder også de tørre vine som fino, amontillado og oloroso. Vinene har typisk en smule mere fylde, og på grund af Pedro Ximénez’ evne til naturligt at nå de magiske 15% alkohol, hvor flor’en trives allerbedst, er fino’en fra Montilla ofte slet ikke forstærket med spiritus.
I Pérez Barqueros portefølje finder man et væld af forskellige vine, og alle imponerer de med deres raffinement, elegance og koncentration.
99,00 DKK
Andre har også set på
Ofte købt sammen med