Marolo Grappa di Barolo 9 anni

70 CL
50 %

Smagsnoter

Varme Krydderier
Peber
Lakrids
Honning
Tobak
4 af 5
Smag / Krop / Fylde
2 af 5
Sødme
 Få på lager online

699,00 DKK

  • Leveringtid 1 - 3 hverdage
  • Fragtfri levering Køb for min. 500,-
  • Afhent gratis i vores butikker

Beskrivelse

Marolo Grappa di Barolo 9 Anni er en fadlagret grappa, lavet på druekvas fra Nebbiolo-druer, dyrket i Barolo. Denne udgave ligger hele 9 år (som minimum) på små fade af både egetræ og akacie– en usædvanligt lang lagringstid, der giver krydrede noter af kanel, tobak og lakrids. Desuden er grappaen tappet ved en høj alkoholstyrke, 50%, hvilket forstærker både duft og smagsindtryk.
Farve: Gylden.
Duft: Flot duft af lys tobak, lakrids og kanel.
Smagsnoter: Let honningsødme, peber og vanilje.

Serveringsforslag: Bør nydes rent.

Specifikationer

Fadlagring: Egetræsfade
Fadlagring: Akacietræsfade
Produkttype: Grappa
Alkohol %: 50
Alder: 09 år
Land: Italien
Region: Piemonte
Number: 50551900
Egne produkter: Yes

Producent

Marolo

Distilleria Santa Teresa er grundlagt af Paolo Marolo i 1977. Siden da har Marolo haft hovedsæde i Alba og i de omkringliggende områder Langhe, Monferrato og Roeros rullende bakker ligger nogle af verdens bedste vinmarker. De berømte vine som Barolo og Barbaresco, som fødes her og leverer kvaset til grappaen fortjener, at destillatøren viser dem den behørige respekt. Hos Marolo vil man gerne være loyale og tro mod vinmarkens ånd; bevare druernes karakter i grappaen snarere end at udrydde den. Langsom, nænsom destillation af helt frisk druekvas i vandbadsopvarmede kedler, ét destillationsapparat til røde druer, og ét til grønne, bevarer så meget af druernes aroma som muligt.

I lang tid blev grappa drukket ulagret, men i 1980 lagde Marolo den første grappa på fad. Eller rettere: de ”glemte den med vilje”, som etiketten bekendtgjorde. Denne Grappa di Barolo, som havde hvilet i små fade af akacietræ, startede en revolution i grappa-verdenen. I dag er Marolo stadig pionerer indenfor lagring og nogle af grappaerne hviler i 5, 10, 20 eller flere år inden de flaskes – det afhænger naturligvis af, hvad den pågældende grappa er bedst tjent med. Jo mere fadlagring, desto flere noter af vanilje og krydderier, men det sker ofte på bekostning af de primære aromaer: de aromatiske, florale, frugtige noter fra druekvaset.

I 1989 lavede Marolo den første ”single vineyard”-destillation, en sjælden type grappa, de stadig producerer. Udover grappa laver Marolo desuden diverse likører og en klassisk, piemontesisk amaro.

Distilleria Santa Teresa, Fratelli Marolo s.r.l. Corso Canale 105/1 Alba (CN) Italy

Se hele Marolo's udvalg

 Få på lager online

699,00 DKK

  • Leveringtid 1 - 3 hverdage
  • Fragtfri levering Køb for min. 500,-
  • Afhent gratis i vores butikker

Andre har også set på

Ofte købt sammen med