Gin fra Østrig
70cl · 43% vol
Reisetbauer Blue Gin
Gin fra Japan
70cl · 45,7% vol
Ki No Bi Kyoto Dry gin
Gin fra England
50cl · 29,9% vol
Hepple Sloe & Hawthorn Gin
Gin fra Danmark
50cl · 46% vol
Nyborg Frost Gin ØKO
Gin fra Tyskland
50cl · 45% vol
Elephant Gin
Gin fra England
70cl · 44% vol
Old English Gin Pure Old Pot Still
Gin fra USA
70cl · 42% vol
FEW Breakfast Gin
Gin fra England
70cl · 38% vol
Tarquin's Strawberry and Lime Gin
Gin fra England
35cl · 38% vol
Tarquin's British Blackberry Gin
Hvad er gin?
Gin er i EU defineret som en spiritus på minimum 37,5% alkohol med enebær som den primære smag. For at kvalificere sig til Dry Gin skal den indeholde under 0,1 gram sukker per liter. En London Gin er ikke, som man kunne tro, en gin fra London, men én, som opfylder en række yderligere krav til produktionen, fx at smagen kommer udelukkende fra destillationen med botanicals, og ikke efterfølgende tilsatte flavours.
Hvordan laves gin?
I de fleste tilfælde starter man med en neutral spiritus. Denne infuseres så med udvalgte urter, frugter, blomster og bær. Her er det kun fantasien, der sætter grænser, så længe den dominerende smag er enebær. Når spiritussen så destilleres, har den taget smag af de tilsatte botanicals. Har man en særligt sart ingrediens, fx viol, kan man skippe infusionen og blot lade alkoholdampene passere gennem ingrediensen i en slags kurv, der er indsat i destillationsapparatet.
Typer af gin
Vi har allerede forklaret Dry Gin og London (Dry) Gin, men det er naturligvis ikke alt. Den mest basale slags gin kaldes compound gin, og laves simpelthen blot ved infusion af botanicals i alkohol, uden den efterfølgende destillation. Det er lidt som når du laver en kryddersnaps derhjemme! Den ses dog sjældent i dag, da det er svært at matche kvaliteten på en god destilleret gin.
Så findes der den store verden af ginlikører, og her er den mest kendte nok sloe gin, som infuseres med slåen efter destillationen. En ginlikør er ”bare” en gin, som efter destillationen er tilsat smag, typisk ved infusion, og som regel en vis mængde sukker. Nogle af vores favoritter er Hepple Sloe & Hawthorne Gin og Audemus Bergamot Gin Liqueur
Endeligt er der fadlagret gin – en disciplin der kræver det rette håndelag for at finde harmonien mellem træ og enebær.