Tarsier Spirit



Gin inspireret af Sydøstasiens eksotiske smagsunivers

 

Inspireret af et kulinarisk eventyr i Filippinerne, Cambodia, Vietnam og Thailand, skabte de to venner, Tim og Sherwin, Tarsier Spirit. Målet var at lave en gin, der indkapsler hele det sydøstasiatiske smagsunivers. Du forbinder måske nærmere gin med regngrå, britiske hedelandskaber, men når enebærret pludselig får selskab af galangarod, kampot-peber, thai-chili og calamansi, så åbnes døren til en verden af nye smage. Og faktisk er Filippinerne nok det land i verden, der drikker mest gin!

Destillationen foregår i Manchester, hvor Tim og Sherwin behændigt styrer to kobber-pot stills. Al ginnen laves som single shot og kan kategoriseres som London Dry, hvilket bl.a. betyder, at der ikke er tilsat smag, farve eller større mængder sukker.

Selve navnet tarsier refererer til en lille primat med meget store øjne (spøgelsesabe på dansk), som også ses på flaskerne. Den lever kun i Sydøstasien, og da den er udrydningstruet, giver Tarsier Spirit 10% af overskuddet til organisationer som beskytter denne art og dens habitat. Vi tør altså godt love, at ginnen fra Tarsier efterlader en god smag i munden – på mere end én måde. 

Inspireret af et kulinarisk eventyr i Filippinerne, Cambodia, Vietnam og Thailand, skabte de to venner, Tim og Sherwin, Tarsier Spirit. Målet var at lave en gin, der indkapsler hele det sydøstasiatiske smagsunivers. Du forbinder måske nærmere gin med regngrå, britiske hedelandskaber, men når enebærret pludselig får selskab af galangarod, kampot-peber, thai-chili og calamansi, så åbnes døren til en verden af nye smage. Og faktisk er Filippinerne nok det land i verden, der drikker mest gin!

Destillationen foregår i Manchester, hvor Tim og Sherwin behændigt styrer to kobber-pot stills. Al ginnen laves som single shot og kan kategoriseres som London Dry, hvilket bl.a. betyder, at der ikke er tilsat smag, farve eller større mængder sukker.

Selve navnet tarsier refererer til en lille primat med meget store øjne (spøgelsesabe på dansk), som også ses på flaskerne. Den lever kun i Sydøstasien, og da den er udrydningstruet, giver Tarsier Spirit 10% af overskuddet til organisationer som beskytter denne art og dens habitat. Vi tør altså godt love, at ginnen fra Tarsier efterlader en god smag i munden – på mere end én måde.