Tarquin's Gin

 

 

Tarquin’s historie starter i 2012, hvor en 23-årig kok, udlært på Cordon Bleu i Paris, begyndte at eksperimentere med en 0,7-liters-pot still – og så kan det altså ikke blive ret meget mindre. Denne mikroskopiske start skulle senere blive til det første destilleri i Cornwall i over 100 år! Efter mange både vellykkede og mislykkede eksperimenter på miniature-kedlen, opgraderede Tarquin Leadbetter i 2013 til en 250-liters pot still. Nu havde han nemlig fundet sin perfekte gin-opskrift, og de første flasker blev solgt til Gurnard Head Hotel i St. Ives, Cornwall, den 30. juli samme år.

I dag har Tarquin’s udvidet til 4 destillationsapparater, hvoraf 3 stadig er på 250 liter og opvarmet med direkte ild. Alting gøres stadig ved håndkraft, lige fra destillation til den matslebne flaske (som ser ud som om, den har ligget i strandkanten) voksforsegles.
     Udover gin laver Tarquin’s også en pastis, der selvfølgelig har fået navnet Cornish Pastis – ikke at forveksle med den lille pie.

Tarquin’s historie starter i 2012, hvor en 23-årig kok, udlært på Cordon Bleu i Paris, begyndte at eksperimentere med en 0,7-liters-pot still – og så kan det altså ikke blive ret meget mindre. Denne mikroskopiske start skulle senere blive til det første destilleri i Cornwall i over 100 år! Efter mange både vellykkede og mislykkede eksperimenter på miniature-kedlen, opgraderede Tarquin Leadbetter i 2013 til en 250-liters pot still. Nu havde han nemlig fundet sin perfekte gin-opskrift, og de første flasker blev solgt til Gurnard Head Hotel i St. Ives, Cornwall, den 30. juli samme år.

I dag har Tarquin’s udvidet til 4 destillationsapparater, hvoraf 3 stadig er på 250 liter og opvarmet med direkte ild. Alting gøres stadig ved håndkraft, lige fra destillation til den matslebne flaske (som ser ud som om, den har ligget i strandkanten) voksforsegles.
Udover gin laver Tarquin’s også en pastis, der selvfølgelig har fået navnet Cornish Pastis – ikke at forveksle med den lille pie.